Godt nyt til medindlagte forældre

Region Hovedstaden fjerner en række gebyrer på hospitalerne fra 1. januar.

Det skal være nemmere at være medindlagt forælder, og samtidig skal der være mindre administrativt bøvl for personalet på hospitalerne i Region Hovedstaden.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden, der skyder det nye år i gang ved at fjerne en række gebyrer på hospitalerne.

Det er blandt andet mad, som medindlagte forældre i dag selv betaler for, der vil blive betalt af Region Hovedstaden fra den 1. januar.

Det sker, fordi gebyrreglerne skal ensrettes, og en række mindre gebyrer fjernes.

Ændringerne vil koste regionen omkring 1 million kroner, alligevel mener Sophie Hæstorp Andersen, der er regionrådsformand i Region Hovedstaden, at pengene er godt givet ud.

- Vi besluttede dette i regionsrådet, fordi vi synes det er vigtigt, at man eksempelvis som indlagt mor eller far til et sygt barn kan være der så meget som muligt for sit barn, og ikke skal tænke på at betale gebyrer. Det kan lyde af lidt, men kan være meget forstyrrende i en svær situation. Først og fremmest for forældre og barn, men også for personalet, siger Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.

Vordende forældre skal fremover heller ikke længere selv betale for scanningsbilleder, ligesom hospitalerne ikke skal opkræve gebyr hos efterladte, når deres afdøde skal lægges i kiste på hospitalet.

- Det betyder jo, at vores hospitaler kan koncentrere sig om de ting, der er vigtigst, nemlig patienterne. Og at man som forældre kan koncentrere sig om at være der for deres syge barn og ikke bekymre sig om betalinger af forskellige små serviceydelser, siger Sophie Hæstorp Andersen.

De nye regler træder i kraft 1. januar 2016.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik