Godt nyt til Ishøj-borgere: Ny lægepraksis åbner op

Lægemanglen er stor flere steder i hovedstadsområdet. I Ishøj åbner en ny lægepraksis, så mange af kommunens borgere igen kan få læge i egen kommune.

00:38

2.500 Ishøjborgere kan fra d. 17 oktober skifte tilbage læge i egen kommune, når et nyt læge- og sundhedshus slår dørene. 

Lægehuset har første åbningsdag d. 1. november, hvor to nye læger igen vil kunne tilbyde Ishøj-borgerne en læge i egen kommune. Mange har nemlig været tvunget til at have læge i en af nabokommunerne, da lægemanglen har været stor.

Det er ingen hemmelighed, at vi længe har haft mangel på læger i Ishøj. Derfor er det en glædelig nyhed, at vi snart får to nye læger, så mange af vores borgere får mulighed for at kunne blive behandlet af en læge tæt på deres bopæl.

Ole Bjørstorp, Borgmester, Ishøj, Soc. dem. 

- Det er ingen hemmelighed, at vi længe har haft mangel på læger i Ishøj. Derfor er det en glædelig nyhed, at vi snart får to nye læger, så mange af vores borgere får mulighed for at kunne blive behandlet af en læge tæt på deres bopæl, siger Ishøjs socialdemokratiske borgmester Ole Bjørstorp.

Et lægeskift koster normalt 200 kroner, men borgere med læge uden for kommunens grænser, kan skifte gratis til en læge frem til udgangen af året. Det kan de gøre ved enten at ringe til Borgerservice på tlf. 43 57 69 99 eller ved at henvende sig personligt i Borgerservice.

I første omgang bliver der plads til 2.500 patienter, men senere bliver der åbnet op for yderligere ca. 700 patienter.

- Vi har besluttet, at vi gerne vil give de borgere, som har været tvunget til at tage en læge uden for kommunens grænser, mulighed for at ”vende tilbage” til Ishøj. Derfor vil de blive fritaget for at skulle betale for et gebyr for lægeskift, siger Ole Bjørstorp.

Læs også Voldsom lægemangel: Region H. opretter klinikker til 10.000 borgere

Muligheden for gratis at skifte læge gælder ikke kun hos de to nye læger, men omfatter også skifte til andre læger i Ishøj, som har åbent for tilgang. Men altså kun for borgere, der i dag har læge uden for kommunegrænsen.

Borgerservice i Ishøj udvider åbningstiden de første tre dage, hvor det er muligt at skifte til de nye læger. Fra 17. - 19. oktober åbner Borgerservice dørene allerede kl. 8, hvilket er to timer tidligere end normalt. Den 17. oktober er der desuden fire timer længere åbent om eftermiddagen til kl. 18. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik