Godt nyt til boligejere: Her bliver husene solgt på under 100 dage

Boligejere i 18 kommuner i hovedstadsområdet kan nu glæde sig over, at det er blevet nemmere at sælge huset.

Foto: Martin Ballund / Scanpix Ritzau

Der er godt nyt til de boligejere i Region Hovedstaden, der går med salgstanker, for i en lang række kommuner går det nu hurtigere med hussalgene.

Efterspørgslen på boliger i København har haft en meget markant effekt på omegnskommunerne

Kasper Fredløv Sonberg, boligøkonom

På et enkelt år er salgstiden nemlig faldet knap ni procent, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

I oktober måned var der flere kommuner i Lorrys sendeområde, der lå med en gennemsnitlig salgstid på under 100 dage. I hele landet er det 20 kommuner, der lige nu har den lave salgstid, og 18 af dem ligger i hovedstadsområdet. Men man skal ikke mere end seks år tilbage i tiden, før antallet var nul.

Glostrup topper listen

Blandt de 18 kommuner, hvor husene bliver solgt på under 100 dage, ligger vestegnskommunen Glostrup i top. Her var salgstiden i oktober måned 70 dage. Du kan se hele listen længere nede i artiklen.

Læs også Boligejere i København kom bedst ud af krisen

Med i top fem over hurtigste salgstid ligger Allerød, Tårnby, Hvidovre og Greve. Og de eneste kommuner blandt de hurtigt sælgende, der ikke ligger i hovedstadsområdet, er Aarhus med en salgstid på 92 dage og Faxe med 95 dage.

- Salgstiden er ligesom salgspriserne en indikator for efterspørgslen. Er der rift om husene, bliver det nemmere at finde en køber – også selvom priserne stiger. Det er lige præcis det, vi har set henover de seneste år, hvor antallet af kommuner med salgstider på under 100 dage er vokset støt. Henover året har antallet været stabilt, så der er nu tale om et niveau og ikke blot en afstikker, siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Priser vækster i hovedstadsområdet

Den gennemsnitlige salgstid på landsplan lyder på 155 dage, og her spiller hovedstadsområdet altså en væsentlig rolle, at det tal ikke er højere.

Læs også Store prisnedslag på nordsjællandske hussalg

Samtidig ligger den gennemsnitlige salgspris på villaer og rækkehuse 4,4 procent. over sidste års niveau. Og den største stigning ses netop i Region Hovedstaden, hvor priserne er vækstet 5,6 procent.

- Efterspørgslen på boliger i København har haft en meget markant effekt på omegnskommunerne, der prismæssigt er mere attraktive. Konkurrencen blandt køberne er derfor stor, når der bliver sat noget nyt til salg, og det gør betænkningstiden mindre og salgstiden kortere, siger Kasper Fredløv Sonberg.

Her lå salgstiden under 100 dage i oktober

1. Glostrup: 70 dage
2. Allerød: 75 dage

3. Tårnby: 78 dage
4: Hvidovre: 79 dage

5: Greve: 82 dage

6: Albertslund: 82 dage

7: Vallensbæk: 88 dage

8: Hillerød: 89 dage

10: Lyngby-Taarbæk: 90 dage

11: Gladsaxe: 90 dage

12: Egedal: 91 dage

13: Furesø: 93 dage

14. Rødovre: 95 dage
15. København: 96 dage

16: Brøndby: 97 dage
17: Ishøj: 99 dage
18: Høje-Taastrup: 99 dage

 

KIlde: Boligsidens Markedsindeks.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret