Ros fra politiet: Godt kørt, Nordsjælland

Politiet gik målrettet efter fartsyndere i weekenden - men langt størstedelen kørte pænt. Èt sted blev der ikke målt nogen overskridelser overhovedet.

Normalt handler historier om fartkontrol om at give en opsang til alle dem med lidt for tunge speederfødder.

quote Det er et flot tal.

Nick Gall, politikommisær i Nordsjællands Politi 

Men engang i mellem skal der også være plads til lidt ros.

Da Nordsjællands Politi i wekkenden var på gader og veje med fotovogne, var det således hele 96,6 procent af bilisterne, der overholdt hastighedsbegrænsningerne, og det giver tilfredshed:

- Det er et flot tal, siger Nick Gall, der er politikommisær i Nordsjællands Politi og leder af den operative færdelssektion, til TV 2 Lorry.

- Generelt er vi meget tilfredse. Det viser, at bilisterne tager hensyn til hinanden. 

Fart og ulykker

I 2011-2015 mistede 472 personer livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen og/eller forholdene. Hertil kommer antallet af tilskadekomne.

I 70 % af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 30 % var farten årsagen til, at ulykken blev med dødelig udgang.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik 

Politiets målrettede kontrol var en del af en landsdækkende indsats i forbindelse med efterårsferiens begyndelse.

Politiet har samlet været ude 25 steder i Nordsjælland og foretage fartkontrol. Og et enkelt sted var der ikke en eneste hastighedsoverskridelse i al den tid, politiet målte:

På Bernstoffsvej i Charlottenlund var bilisterne eksemplariske. 

Stadig plads til forbedring

Artiklen har dog også et men

Selvom de fleste udviste god stil, så er der nemlig også nogen, der står til en kontant påmindelse om fartgrænsen: 

719 bilister står til en bøde - og heraf får 151 bilister et klip i kørekortet, 12 bilister får en betinget frakendelse af kørekortet og en enkelt bilist står til en ubetinget frakendelse af kørekortet, oplyser Nordsjællands Politi. 

De største hastighedsovertrædelser skete på Frederikssundsvej i Veksø, hvor en bilist står en til ubetinget frakendelse af kørekortet for at have kørt 141 km/timen, hvor man højst må køre 70 km/timen, og på Hillerødmotorvejen, hvor en bilist var 1km/t fra en ubetinget frakendelse, da vedkommende kørte 180 km/t på en strækning, hvor den højst tilladte hastighed er 90 km/timen.

- Vi håber, at det næste gang er endnu bedre, fordi vi kan se, at når hastigheden sænkes, så sænkes risikoen for færdselsuheld også, siger Nick Gall. 

Sådan her skrev Nordsjællands Politi på Facebook op til weekendens fartkontrol:

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik