Arkivfoto. Foto: Brian Bergmann / Scanpix

God julesamvittighed: Syv råd til at undgå madspild

Hvor der er vilje, er der vej. Her får du nemme råd til at undgå madspil i julen.

Du har alle de gode intentioner - og alligevel ender rester af rødkål og risengrød i skraldespanden.

- Danskerne vil rigtig gerne undgå madspild, men der er desværre langt fra handling til ord. Særligt i julen. Og når vores nye gallupundersøgelse viser, at kun 2 % af danskerne serverer portioner til jul, som er tilpasset i størrelsen, tyder noget på at der fortsat er behov for oplysning, siger Selina Juul, bestyrelsesformand og stifter af Stop Spild Af Mad, i en pressemeddelse.

Undersøgelsen viser også, at det er planlægningen, der halter, når danskerne forsøger at fører intentionerne ud i livet. 

Kun 14% svarer, at de er gode til at have styr på planlægningen af julens mad og rester. Samtidig svarer kun 12%, at de er gode til at disponere maden til julefrokosten eller julemiddagen, så der ikke er noget til overs. 

Derfor satte Stop Spild af Mad sig til at lave syv råd, der skal gøre det lidt nemmere at være en madspilds-bevidst julekok: 

Loading...

Loading...

Grafik: Mia Cassens

TV 2 Lorry har også været på besøg på madhøjskolen Suhrs Højskole.

Højskolelærer Anne Marie Fogh Larsen og viceforstander Kirsten Høgh Fogt, der er ambassadører for "Stop Spild af Mad", giver i klippet nedenunder lidt uddybende råd til at få spist julemaden op:

01:16

Højskolelærer Anne Marie Fogh Larsen og viceforstander Kirsten Høgh Fogt, Suhrs Højskole, fortæller om at undgå madspild i julen. Foto og Interview: Mathias Lilholt

Luk video