God brandsikkerhed på de stevnske plejecentre

Sidste år indebrændte tre ældre på et plejecenter på Djursland. Kommuner landet over har siden da undersøgt brandsikkerheden, hvilket blandt andet også gælder Stevns.

Sidste år indebrændte tre ældre på et plejecenter på Djursland.

Det udløste en national undersøgelse af brandsikkerheden på landets plejecentre, og konklusionen i Stevns Kommune er klar. Brandsikkerheden er i orden, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

De løbende brandtilsyn i Stevns Kommune har ikke givet anledning til væsentlige bemærkninger eller påtaler. De små fejl, der har været er alle udbedret, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Det glæder mig at få bekræftet, at brandsikkerheden på vores plejecentre er i orden på trods af, at grunden til behovet for at undersøge det nærmere er tragisk. Vi kan således konstatere, at brandsikkerheden er i orden, og faktisk enkelte steder højere end kravene i bygningsreglementet tilsiger, siger formand for Social og Sundhed, Henning Urban Dam Nielsen (Soc.dem).

Ingen behov for sprinkleranlæg, lyder vurdering

Det er ikke et lovkrav, men i forbindelse med ulykken på Djursland har der været fokus på, om der er sprinkleranlæg på plejecentrene, hvilket der er ikke er i Stevns Kommune.

- Alle vores plejecentre er i et plan, og de fleste boliger har direkte adgang udefra – eller udgang indefra om man vil. Derfor vurderer vi ikke, at der er behov for sprinkleranlæg. Vi ser på alle vores bygninger individuelt og efter behov, og i samråd med brandmyndighederne ser vi derfor ikke nogen grund til at ændre på den sikkerhed, vi har i dag’, siger Henning Urban Dam Nielsen.

Stevns Kommune har løbende brandtilsyn på alle kommunens bygninger, men har fulgt yderligere op i forbindelse med den nationale undersøgelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik