Glyptoteket skal aflevere tyvekoster

Efter års tovtrækkerier er der indgået aftale om at levere en række ulovligt udgravede arkæologiske genstande til Italien.

De blev udgravet ulovligt i Italien. Og blev uden tilladelse fra de italienske myndigheder solgt gennem det internationale kunstmarked. 

Og i begyndelsen af 1970'erne var Ny Carlsberg Glyptotek i København et af de museer, som erhvervede en række af de arkæologiske genstande. Uden at vide, at de var fremkommet ved illegale udgravninger.

Men nu skal mueseet levere den berømte etruskiske fyrstegrav fra Sabina og lang række andre værdifulde tilbage til Italien. En tilbagelevering, som begynder i december i år og slutter ved udgangen af 2017.

Glyptoteket og de italienske myndigheder har netop indgået en aftale, som er afslutningen på flere års tovtrækkerier og lange forhandlinger mellem parterne.

Udover tilbageleveringen betyder aftalen også, at Glyptoteket får lov til at langtidslåne en række væsentlige antikke gravfund fra Italien. De vil fremover løbende indgå i Glyptotekets kommende antiksamling. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Vilde heste

play
Oplev i weekenden:
Hestesafari på Amager Fælled

Roskilde Festival

playArrangører overvejer lyntest af deltagere på Roskilde Festival

roskilde festival

Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere