Dømt for magtmisbrug: Glostrups eks-bykonge stiller op igen

Den tidligere dømte borgmester Søren Enemark, Soc.dem., mener, at han stadig har noget at byde på. Partiformanden er bekymret.

Glostrups borgmester fra 2000 til 2009, Søren Enemark, Soc.dem., kan være på vej tilbage i politik.

I hvert fald er han at finde på stemmesedlen, når de omkring 18.000 vælgere i vestegnskommunen til efteråret går til kommunalvalg.

Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner mandag.

– Hos os kan man stille op, hvis man er medlem af partiet. Så har vi en urafstemning om kandidaternes rækkefølge, og den pågår de næste 14 dage, siger Torben Jensen til magasinet.

Tabte valget og blev idømt fængselsstraf

Enemark blev sat fra bestillingen efter valget i 2009, hvor SF’eren Charlotte Brangstrup sprang fra en aftale om at pege på ham – og i stedet pegede på Venstres John Engelhardt, der har siddet lige siden. Det blev begyndelsen på hans politiske deroute.

Han trak sig fra kommunalbestyrelsen i marts 2010, da han af kommunalbestyrelsen blev politiet for uretmæssigt at have hentet personfølsomme oplysninger om Charlotte Brangstrup i CPR-registret.

Den sag endte i retten, hvor han i 2012 blev kendt skyldig i uberettiget at have skaffet sig oplysningerne. Landsretten kendte ham desuden skyldig i at videregive oplysningerne og idømte ham en ubetinget straf på 30 dages fængsel.

quote  Søren har jo fået en dom for magtmisbrug i kommunen, og når han nu igen ønsker at indtræde i det, der jo er kommunens ledelse, så synes jeg, det er problematisk

Torben Jensen, formand for Socialdemokratiet i Glostrup

- Vælgerne har ikke glemt det

Torben Jensen synes ikke, det er nogen god idé at Søren Enemark genopstiller, og han tror ikke, vælgerne har glemt sagen.

– Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi har haft vores bekymringer. Søren har jo fået en dom for magtmisbrug i kommunen, og når han nu igen ønsker at indtræde i det, der jo er kommunens ledelse, så synes jeg, det er problematisk, siger han.

quote  Det er otte år siden, det skete. Jeg er ikke historiker, så jeg beskæftiger mig ikke med fortiden. Jeg har taget min straf og haft otte års karantæne i politik. Det er fortid

Søren Enemark, Soc.dem., tidligere borgmester

Har taget sin straf

Selv mener Søren Enemark, der i dag er 68 år, at han har noget at byde på trods fortiden.

- Det er otte år siden, det skete. Jeg er ikke historiker, så jeg beskæftiger mig ikke med fortiden. Jeg har taget min straf og haft otte års karantæne i politik. Det er fortid, siger han.

Reglerne om valgbarhed til kommunalbestyrelser siger, at en ubetinget fængselsstraf som den, Søren Enemark fik, forældes efter fem år. Der er altså ikke formelt noget til hinder for hans kandidatur.

Charlotte Brangstrup forlod kommunalpolitik ved valget i 2013.

Se vores indslag fra 2012 om sagen herunder:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik