Glostrup overlæge: Botox mod migræne bør få tilskud

Ifølge hovedpinecenter bør botox-behandling mod migræne få statstilskud, så længe den udføres af specialister.

Hos Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital er man enig med Migrænikerforbundet, hvis formand plæderer for statstilskud til botox-behandling for danskere med kronisk migræne.
Debatten om statsstøtte til botox-behandlingen er blusset op, efter at et nationalt rådgivende organ i Storbritannien har anbefalet den britiske sundhedsstyrelse, at staten i nogle tilfælde bør betale for behandlingen.
Ifølge overlæge Lars Bendtsen fra Dansk Hovedpinecenter bør behandlingen med botox, der normalt benyttes til at fjerne rynker, sidestilles med andre medicinske behandlingsformer, så længe den udføres af specialister på kroniske migrænikere.
- Man har accepteret, at det kan gives til denne gruppe, og så mener jeg også, at det er fair, at det bliver refunderet og får tilskud på samme måde som andre typer medicin, siger Lars Bendtsen til Ritzau.
Han forklarer, at betingelserne for at blive behandlet med botox bør være følgende:
- Man skal have hovedpine mindst 15 dage per måned heraf mindst otte med migræne, og så er det vigtigt, at man ikke har et overforbrug af medicin, siger han.
På hovedpinecentrene kan migrænepatienter i dag få betalt botox-behandlingen, men ifølge Lars Bendtsen bør andre specialister, der opfylder kravene, også kunne give det gratis.
- Det er vigtigt at vide, at det langtfra kan kurere alle, men det kan hjælpe nogle få. Man kan komme langt med andre former for medicin og behandlinger, siger han og uddyber:
- Men der er en lille restgruppe tilbage, som er de allerhårdest ramte migrænikere med kronisk migræne, og nogle af dem kan hjælpes af botox-behandlingen. Derfor er det vigtigt, at vi nu får en ny form for behandling.
Der er cirka 5000 danskere, der lider af kronisk migræne. Ud af disse vil det ifølge Lars Bendtsen højest være få tusinde, for hvem det vil være aktuelt med en botox-behandling.
- Det er vigtigt at få med, når vi snakker om, at staten skal betale. Det skal reserveres til de få hårdt ramte patienter, hvor intet andet kan virke, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik