Globetrotter med millioner af følgere hylder Team Tvilling

Historien om danske Team Tvilling går verden rundt, efter at en berømt Facebook-vlogger med millioner af følgere har lavet et portræt af drengene.

Mange danskere har efterhånden hørt om det løbeglade og livsbekræftende tvillingepar Steen og Peder Mondrup, bedre kendt som Team Tvilling.

Tvillingernes vigtige budskab om, at kørestolsbrugere og handicappede kan meget mere, end hvad mange går og tror, og at det handler om at se muligheder frem for begrænsninger, har bevæget mange danskere.

Nu har også det store udland fået øjnene op for de to tvillinger og deres inspirerende budskab. Godt hjulpet på vej af den berømte globetrotter og Facebook-vlogger, Nas Daily.

HISTORIEN OM TEAM TVILLING

Steen og Peder Mondrup er tvillinger. Under fødslen manglede Peder Mondrup ilt og endte med at blive spastiker. Han har siddet i kørestol i hele sit liv. Brødrene siger det selv sådan: "Steen har fået benene og Peder har fået hovedet - dermed har vi den perfekte kombination på en løber med jernvilje." 

I 2014 løb tvillingerne deres første Ironman som par, og en måned efter stiftede de foreningenteamtvilling.dk for at give andre kørestolsbrugere muligheden for at dyrke sport.

Siden er projektet fra Østerbro vokset, og brødrene arbejder på at udvide konceptet til resten af Danmark, Norge, Dubai, og NordTyskland.

Under kaldenavnet Nas Daily har den 26-årige arabiske israeler Nuseir Yassin opnået enorm popularitet på sin Facebook-side, hvor han har sat sig som mål at lægge en et-minuts video op fra sin jordomrejse hver eneste dag i 1000 dage.

Nas Dailys video med Team Tvilling er fredagen igennem blevet set af hundredtusindvis af Facebook-brugere verden over. 
Nas Dailys video med Team Tvilling er fredagen igennem blevet set af hundredtusindvis af Facebook-brugere verden over. 
Foto: Screenshot fra Facebook

Efter 781 dage på farten lagde Nas Daily i den forgangne uge sin vej forbi Danmark, hvor han har vist små inspirerende udsnit af Danmarks kultur til sine 6,5 millioner følgere. Og i den seneste video møder vi så Team Tvilling.

Set af mere end en halv million

I den et minut lange video fortæller Nas Daily historien om det danske tvillingpar og deres mission om at nedbryde folks fordomme omkring handicappede gennem deres helt unikke løbeprojekt.

Nu er videoen så gået mega-viralt for at sige det mildt. Efter at den blev lagt op i dag fredag er den i skrivende stund blevet set mere end en halv million gange og har høstet titusindvis af likes og delinger.

Rørt til tårer

I kommentarsporet til videoen er brugerne ellevilde og rørt til tårer over det danske tvillingepar.

- Nas, det her er uden tvivl en af dine bedste videoer, skriver Facebook-bruger Badar Suhail fra Pakistan i kommentarsporet.

- Tårerne strømmede på få sekunder... Sikke et fantastisk budskab, skriver en kvinde ved navn Jody Sawyer.

Hertil svarer Nas Daily, at når han finder en historie, som giver genlyd blandt folk, er det hvert et sekund værd.

Se eller gense TV 2 Lorrys indslag fra 2014, dengang brødene Mondrup trænede op til deres første Ironman og hør hvorfor de gør det.  Det er virkelig godt fjernsyn, hvis vi selv skal sige det.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik