Kæmperne er løs: Kunstværker skal få folk ud i naturen

I løbet af de kommende måneder vil seks enorme træ-kæmper dukke op på Vestegnen.

Borgerne på Vestegnen kan godt begynde at vænne sig til, at de snart kan møde meterhøje træ-kæmper, når de bevæger sig ud i naturen.

Den første kæmpe har allerede gemt sig under en bro i Ishøj. 'Gemt sig' er nok en overdrivelse, for det er lidt svært at være usynlig, når man er cirka seks meter høj og fem meter bred. 

Den store træ-kæmpe kan findes i Ishøj Strandpark, og den får snart følge af fem andre træ-kæmper i Vallensbæk, Albertslund, Høje Taastrup, Rødovre og Hvidovre.

Det er kunstneren Thomas Dambo, der står bag trækæmperne, som opføres i forbindelse med Vestegnens Kulturuge 2016. 

Kunstværket, som han kalder de 'De Glemte Kæmper', bliver bygget på unikke steder i kommunerne, og idéen er, at kæmperne skal lokke Vestegnens borgere ud og udforske egnens smukke steder. 

- Jeg foreslog, at vi lavede dem nogle af de fantastiske steder, som folk måske ikke ser til daglig. Vi har udvalgt nogle spændende og spektakulære steder. Jeg tror, der bor rigtig mange mennesker i Storkøbenhavn, der aldrig har set Ishøj Strandpark. Det skulle samtidig være nogle steder, hvor folk kunne finde dem, og hvor vi ikke ødelagde miljøet, siger Thomas Dambo til TV 2 Lorry.  

Han kommer selv fra street art-miljøet og har tidligere lavet mange, store kunstværker i det offentlige rum.  

De seks kæmper kommer til at indgå i en fortælling, og en lille skattejagt vil vise rundt mellem de steder, hvor de er opført, lyder det fra kunstneren.  

- Nogle af de andre kommer til at stå nogle steder, hvor de bliver mere hemmelige. Vi er lige gået i gang med at lave den næste skulptur, der skal være ude i Hakkemosen i Høje-Taastrup. Der kommer troldens arm til at blive en bro, så trolden hjælper folk over vandet, siger Thomas Dambo til TV 2 Lorry.

Alle værkerne er lavet af genbrugstræ, og kæmperne kommer ikke til at holde evigt. 

- De er forgængelige. De kan være der nogle år afhængigt af, hvordan man plejer dem, siger Thomas Dambo til TV 2 Lorry. 

Han har brugt omkring 10 dage på at skabe den første trækæmpe i Ishøj Strandpark.

- Det er sjovt, at der er noget, der gemmer sig under en bro. Jeg har altid selv lyst til at løbe ned og kigge, hvad der er nedenunder, når jeg går over en bro. Det er et spændende sted, siger kunstneren.  

De seks værker skal stå færdige til september, hvor Vestegnens Kulturuge 2016 løber af stablen.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik