Glemt voksfigur af dronningen fundet i kælder efter 12 år

En gammel og slidt voksfigur af selveste Dronning Margrethe er dukket op, og skal nu vises frem igen. Men det kræver lidt af en makeover.

En voksfigur af Hendes Majestæt Dronningen, der var udstillet på voksmuseet i København, har ikke set dagens lys siden 2007. Nu skal den restaureres.

En slidt og støvet voksfigur af Hendes Majestæt Dronningen, som tilhørte Louis Tussauds voksmuseum i København, er blevet fundet frem fra gemmerne.

Modellen af Dronning Margrethe forsvandt, da voksmuseet ved siden af Tivoli lukkede for 12 år siden tilbage i 2007.

Museets store samling af verdensberømtheder blev spredt ud over hele verden på nær figuren af Dronning Margrethe og flere andre af den kongelige familie, der for nylig blev fundet i kælderen på Københavns Rådhus.

Nu er planen at restaurere figuren, så den atter fremstår som ny. Det sker i næste uge på museet Ripleys Believe it or not på Rådhuspladsen i København, hvor publikum kan se, hvordan arbejdet foregår.

00:16 Luk video

'Ser lidt uhyggelig ud'

- Vi har en større udstilling med voksfigurer, som vi ikke har fået ud endnu, fordi de skal repareres. I næste uge vil der være særligt fokus på voksfiguren af dronningen. Vi opretter et værksted, hvor man kan komme ind og se, hvordan vi reparerer figurerne, siger Niels Bacher Olsen, medarbejder hos Ripleys Believe it or not.

Og der er nok at tage fat på, før figuren af dronningen står helt skarp igen. Den skal både have lavet nyt hår, og så skal alt sminke og farve renses væk, så figuren kommer til at fremstå i sit helt rene, hvide voks, før man lægger en ny make up. Desuden mangler den en finger, som også skal fikses

- Lige nu ser den ret uhyggelig ud, men jeg tror på, at den kan blive rigtig flot igen, siger Niels Bacher Olsen.

Arbejdet foregår tirsdag og onsdag mellem 11 og 17.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik