Glæd dig til mandag: Motorvej åbner før tid

Pendlere på Nordsjællands mest trafikkerede vej, Helsingørmotorvejen, har grund til at glæde sig ekstra meget til mandag morgen. Her får bilisterne nemlig et helt nyt spor at boltre sig på.

Det lysner for de trængte bilister på Helsingørmotorvejen, mandag morgen, vil der nemlig være tre kørespor i hver retning at brede sig over på strækningen mellem Hørsholm og Gl. Holte.

Her åbner Vejdirektoratet for de to ekstra kørespor på den udbyggede motorvej. Det sker 10 måneder tidligere end planlagt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Oprindeligt skulle vi først have været færdige til september næste år. For nyligt fremrykkede vi åbningen af de nye spor til starten af december. Nu er det så lykkedes os at kappe yderligere 14 dage af tidsplanen. Alt sammen til glæde for bilisterne og ikke mindst naboerne. Begge parter har måttet finde sig i lidt af hvert, mens vi har arbejdet derude på strækningen, siger Jacob Pryds Winkel, projektleder i Vejdirektoratet til Frederiksborg Amts Avis.

Den tilladte hastighed vil dog fortsat være på 80 km/t.

Det skyldes, at der stadig arbejder folk langs vejen for blandt andet at gøre de sidste broer færdige.

Det var ved Egebækvej over Helsingør-motorvejen, at en bro kollapsede i 2014.

Ansvaret blev i sommer placeret hos entreprenøren CG Jensen, men trods sammenstyrtningen er motorvejen altså klar før tid.

Med åbningen fra to til tre kørespor i begge retninger bliver fremkommeligheden voldsomt forbedret på den travle strækning. Næste skridt bliver at sætte farten op til de forventede 110 km/t.

Mens vejen nu vokser i bredden, så må det øverste lag støjdæmpende asfalt vente på varmere temperaturer. Det sidste lag asfalt forventes lagt i løbet af sommerferien næste år.

Helsingørmotorvejen er med sine 77.000 daglige bilister den mest trafikerede vej i Nordsjælland.

Til sammenligning har Hillerødmotorvejen 63.000 daglige bilister, mens Køge Bugt Motorvejen, er Danmarks mest trafikerede vej med 114.000 daglige bilister.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik