Gladsaxe kåret til årets cykelkommune

Fokus på cyklisternes sikkerhed og god fremkommelighed på cykelstier er med til at sikre Gladsaxe prisen som årets cykelkommune.

Gladsaxe kan det næste år kalde sig Årets Cykelkommune. Det sker, efter at Cyklistforbundet tirsdag aften uddelte prisen på Den Nationale Cykelkonference. 

Gladsaxe får prisen, fordi kommunen har stor fokus på cyklisternes sikkerhed og på fremkommeligheden på kommunens cykelstier. Der er fx cykelstier eller 30/40 km/t zone ved 94 procent af kommunens veje. 

- Gladsaxe Kommune har i mange år haft et særligt fokus på at prioritere trafiksikkerhed for cyklister. På områder som færdselssikkerhed, kampagner og en række projekter, såsom Vandledningsstien, der forener sikker og hurtig skole-cykelsti med kreativ klimasikring, fremstår kommunen i dag som foregangskommune, siger Jette Gotsche, landsformand i Cyklistforbundet.

I Gladsaxe glæder den socialdemokratiske formand for Trafik- og Teknikudvalget Ole Skrald Rasmussen sig over prisen. 

- Hvad der ligger mig særligt på sinde er, at børnene cykler, og jeg kan glæde mig over, at mere end 75 procent af børnene til vores kommuneskoler enten cykler eller går til skole. Med anlæg af nye skolecykelstier på seks af vores veje i 2016-17 vil andelen stige yderligere, siger han. 

Cyklistforbundet udpeger hvert år Årets Cykelkommune, som er en kommune, der prioriterer cyklisternes forhold, skaber synlige resultater og får flere til at vælge cyklen. 

Fakta om Årets Cykelkommune

  • Bornholm var i 2005 den første til at bære titlen. Dengang hed det Årets Cykelby.  
  • Siden da har København, Aarhus, Ballerup, Helsingør, Herning, Randers, Varde og senest Odense kunnet bryste sig af titlen.
  • Vinderen af Årets Cykelkommune 2015 kåres på Den Nationale Cykelkonference d. 31. maj 2016. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik