Foto: Simon Skipper - Scanpix

Gladsaxe Bibliotekerne vinder eftertragtet pris

Gladsaxe Bibliotekerne har vundet Bibliotekernes Formidlingspris 2017. En litteraturlegeplads sikrede den flotte pris.

Det er en glædens dag for de ansatte i Gladsaxe Bibliotekerne.

Kulturminister Mette Bock, Liberal Alliance, overrakte nemlig Bibliotekernes Formidlingspris i dag - en pris der gives til det bibliotek, der bedst har formidlet sine tilbud i det forgangne år - og i år tilfaldt den Gladsaxe Bibliotekerne for deres arbejde med at invitere særligt børn ind i litteraturens verden.

Helt konkret har bibliotekerne fået prisen, fordi man ved Gladsaxe Hovedbibliotek har etableret en litteraturlegeplads, og den anerkendelse er bibliotekschef for Gladsaxe Bibliotekerne, Jakob Lærkes, både glad for og stolt af.

- Det har været vores ambition at give børn og børnefamilier mulighed for at møde litteraturen på en anderledes måde, at give børn mulighed for at møde ord og karakterer fra bøgernes verden og at opleve og udforske litteraturen ude i byens rum. Resultatet taler for sig selv, vi glædes, hver gang haven er fuld af legende, lærende, løbende og læsende børn, siger han.

Læs også Bibliotek går viralt med genial leg: Ødelæg en bog

I begrundelsen for, at Gladsaxe Bibliotekerne har fået prisen, siger Kulturministeren blandt andet:

- Gladsaxe Bibliotekerne har med litteraturlegepladsen genopfundet litteraturformidlingen til børn ved at sætte vores rige børnelitteratur i spil på en helt ny måde. Biblioteket har udnyttet et område udenfor, og integreret det flot med børnebiblioteket, så det danner en litteraturlegeplads. Den klassiske og den interaktive litteraturformidling smelter på den måde sammen på forbilledlig vis.

Med formidlingsprisen følger også en check på 50.000 kroner.