Gladsaxe afviser brug af ufaglærte lærere

Gladsaxe og Gentofte vil have lærere fra ungdomsuddannelserne til at undervise i folkeskolens overbygning.

Gladsaxe Kommune afviser, at den har planer om at erstatte lærere i folkeskolen med ufaglærte kræfter.
- Det er noget sludder. Vi vil sikre en bedre overgang mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne, siger børne- og kulturdirektør Klaus Nørskov fra Gladsaxe Kommune og uddyber:
- Vi har derfor peget på, at veluddannede og velkvalificerede undervisere i ungdomsuddannelserne kan undervise i folkeskolen og omvendt, siger han.
Gladsaxe og Gentofte kommuner har sammen fået en plads som en af landets ni frikommuner. Pladsen vil de blandt andet bruge til at eksperimentere med lærerkræfterne i folkeskolen.
Målet er at nå den nationale målsætning om, at 95 procent af de unge får en ungdomsuddannelse. Men at eksperimentere med lærerkræfterne er faldet Danmarks Lærerforening for brystet.
- Det skriger til himlen, hvis regeringen med den ene hånd strammer kommunernes økonomiske rammer så hårdt, at der nedlægges lærerstillinger på stribe, mens den med den anden hånd opmuntrer kommuner til at ansætte ufaglærte i folkeskolen.
Det siger Stig Andersen, næstformand i Danmarks Lærerforening.
Men Klaus Nørskov afviser, at der er planer om at ansætte ufaglærte lærere på skolerne i Gladsaxe og Gentofte.
Man kan vel ikke hævde, at de mennesker, som underviser på ungdomsuddannelserne, ikke har faglige og pædagogiske kompetencer til at undervise på 10. klassetrin, siger Klaus Nørskov.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik