Gin-festival i København er nu Europas største

Copenhagen Gin Festival er vokset voldsomt de seneste to år - og nu er den europas største.

Copenhagen Destillery tapper gin på flaske. Gin er blevet mere og mere populært i Danmark de seneste år. Mikrodestilleriet Copenhagen Destillery er en dansk producent af kvalitetsgin. Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau & Scanpix

Se programmet nederst i artiklen.

Når kalenderen hedder midt i februar, er der alkohol og enebær i lange baner i København.

I rigtig lange baner endda - og i længere baner end nogensinde.

Det sker, når Copenhagen Gin Festival løber af stablen for tredje år i træk.

Jeg er ualmindeligt glad og overvældet over, at ikke bare danskerne, men nu også mange udlændinge tager turen til vores festival i København.

Jacob Rosengreen, Arrangør

Festivalen, som hylder den smagsneutrale spiritus tilsat enebær, har nemlig oplevet et voldsomt vokseværk, siden den første festival blev afholdt i 2017.

År for år har Jacob Rosengren, som er arrangøren bag, opgraderet og udvidet i takt med, at flere og flere gin-brands og den velkendte medsammensvorne tonic har ønsket at være med på festivalen.

Europas største gin-festival

Samtidig er interessen vokset massivt blandt både gæster og leverandører - og nu kulminerer det i den største gin-festival i Europa.

- Jeg er ualmindeligt glad og overvældet over, at ikke bare danskerne, men nu også mange udlændinge tager turen til vores festival i København. Men jeg er ikke overrasket over den stadigt stigende interesse for gin i verden og for vores festival.

- For når man ser på den ekstreme variation af gin, som vi nu kan tilbyde på festivalen, og når man ser på hele nytænkningen af drinks med gin, som vores stande tilbyder, så giver det hele mening, siger Jacob Rosengren i en pressemeddelelse.

Det er i denne hal på Lokomotivværkstedet, at gin-festivalen skal afholdes. Foto: Lokomotivværkstedet / Presse

I år afholdes festivalen på Lokomotivværkstedet i Københavns Sydhavn, hvor hele 71 stande med gin præsenteres, ligesom der findes alt i hjemmebarudstyr, mad, snacks og selvfølgelig en helt masse tonic.

Alt sammen finder sted under ét tag på 10.000 kvadratmeter, hvilket gør festivalen til den største i Europa.

Derfor har Copenhagen Gin Festival ikke kun sat sig på det landkortet i Danmark. Nu kommer gin-elskere fra hele verden til København for at dufte og smage sig gennem arrangementet.

Der er så meget at komme efter, og der er endnu mere i år end tidligere.

Jacob Rosengreen, Arrangør

- Der er så meget at komme efter, og der er endnu mere i år end tidligere. Så på en måde er Copenhagen Gin Festival blevet stedet, hvor ikke bare danskerne, men europæerne kan komme hen og blive opdateret på alt det nye, der rører sig i gin-verdenen. Og det er jeg pavestolt af, siger Jacob Rosengren.

For tredje år i træk afholdes Copenhagen Gin Festival. Foto: Copenhagen Gin Festival

Seks sessions på tre dage

Den store festival har dog ambitioner om, at publikum skal kunne læske sig i enebær-dråberne uden at blive mast fra alle sider.

Derfor er Copenhagen Gin Festival, der løber over tre dage, blevet inddelt i såkaldte sessions.

PROGRAM FOR COPENHAGEN GIN FESTIVAL 2019

Dagene er opdelt i flere sessions, som forløber som herunder:

  • Fredag den 15. februar: 16:00 - 18:30
  • Fredag den 15. februar: 20:00 - 23:00
  • Lørdag den 16. februar: 12:30 - 15:00
  • Lørdag den 16. februar: 16:00 - 18:30
  • Lørdag den 16. februar: 20:00 - 23:00
  • Søndag den 17. februar: 13:00 - 15:30

Kilde: Copenhagen Gin Festival

Se mere

Per session kan der være 1400 gæster, og målet er, at der bliver mere tid til fordybelse og mindre tid på kødannelse ved standene. Allerede nu er flere sessions udsolgt.

- Vi skal huske på, at det her er en festival og ikke en messe. Vi skal komme hinanden ved i vores fejring af ginnens mangfoldighed, men der skal også være fysisk plads til alle.

- Det har jeg skrevet mig bag øret til den kommende festival, hvor der ikke blot er flere stande men også flere kvadratmeter per gæst end tidligere, siger Jacob Rosengren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?