Gigantisk solcellepark på vej

En solcelleanlæg på et areal svarende til 20 fodboldbaner kan være på vej i Evetofte mellem Melby og Hanehoved i Halsnæs Kommune. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

Med en størrelse på 14 hektar kan det ikke måle sig med Danmarks største solcelleanlæg, der er omkring otte gange så stort og efter planen skal stå klar i løbet af dette år på Lerchenborg Gods ved Kalundborg.

Men projektet i Evetofte er alligevel af en sjælden set størrelse, således vil det blive ti gange større end det solvarmeanlæg, som Helsinge Fjernvarme har etableret og det tilsvarende, som er på vej i Hundested.

Bag projektet i Evetofte, der skal kunne forsyne mere end 1.250 husstande med strøm, står firmaet Solenergi Danmark, der har indgået lejeaftale med gårdejer Lars Langekær for en periode på 30 år.

- Det er marginaljord, hvor der er grundvand under, og det ligger godt til solenergi, da det skråner mod syd. Det kan ikke ses fra fjorden, og det vil ligge som et energiområde i sammenhæng med store vindmøller på nabogrunden, siger Lars Langekær.

Ifølge direktør i Solenergi Danmark Aps Anders Ztorm vil det koste ca. 42 mio. kr. at opføre anlægget, som man har investorer til.

Halsnæs Kommune har sendt projektet ud i en foreløbig høring, hvorefter kommunen vil igangsætte det egentlige lokalplanarbejde, der kan føre til, at opførelsen af solcelleparken sættes i gang allerede til efteråret ifølge avisen.

Som nærmeste nabo til projektet i Evetofte er sommerhusejer Thomas Flodin rystet over planerne:

- Arealet er på knap en fjerdedel af hele Evetofte, og det vil man nu gøre til teknisk anlæg, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik