Giftige blomster og kyllinger: Pas på katten i påsken

Katte elsker at lege med uldne kyllinger og andet påskepynt. Hvert år opereres der fremmedlegemer ud af kattemaver i forbindelse med helligdagene.

En fluffy påskekylling med påsatte fjer lever livet farligt i et hjem med kat.

Påskepynt som malede æg, påskekyllinger og dinglende udklip er interessante ofre for en nysgerrig og legesyg kat.

Man skal derfor sørge for at være opmærksom på, at katten ikke får påskepynten indenbords, da fremmedlegemerne kan give alvorlige komplikationer.

- Selvfølgelig skal man lege med sin kat i påsken, men man skal også have den under opsyn. Det kan blive en kedelig afbrydelse, hvis man skal et smut forbi dyrlægen i helligdagene, og i særdeleshed også en dyr affære, siger Lotta Möller, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.

Hvert år ender mange katte på operationsbordet i helligdagene, fordi de har spist pynt, der ikke kan komme ud den naturlige vej.

Påskeliljer er giftige

Smukke blomster som påskeliljer hører sæsonen til. Men katteejere bør undgå at have dem i hjemmet, da løgene er giftige. Andre liljeplanter kan føre til alvorlige forgiftninger, hvis katten gerne vil smage på de nytilkomne planter.

- Flere løgplanter og blomster, som vi sætter pris på i påsken, er giftige for katte. Visse liljer kan give katten livstruende skader, siger Lotta Möller.

Hvis du har mistanke om, at din kat har spist noget, den ikke kan tåle, skal du holde øje med, om katten kaster op, får diarré eller viser andre tegn på et forringet helbred, men også om den spiser og drikker normalt.

Hvis katten ikke har det godt, bør du kontakte din dyrlæge. Forbered dig inden påsken ved at finde ud af, hvilke dyreklinikker i nærheden, der har åbent i helligdagene.

Giv katten en skøn påske

●      Katte vil som regel trække sig lidt tilbage, når der kommer gæster. Sørg for at den har et roligt sted, den kan trække sig tilbage til.

●      Leg gerne med din kat, men gør det under opsyn og fjern alt, som kan sætte sig fast i kattens mave, når I er færdige.

●      Sørg for at altandøre og vinduer er kattesikrede, hvert år kommer mere end hundrede katte til skade efter fald fra altaner og vinduer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik