Gidseldrama i Hvidovre: Pikachu har kniven for struben

En lokalkendt Pikachu er blevet brutalt bortført af en hidtil ukendt gerningsmand. Nu har James fra TeamRocket taget ansvaret på Facebook og kræver løsesum.

Tina Jeppesen klukker, da TV 2 Lorry fanger hende i telefonen.

Sagen er den, at Pikachu er blevet bortført.

Tina har strikket Pokémon-figuren i forbindelse med Vestegnens Kulturuge. 

- Det, der var i det for mig, var en lille leg, som jeg ville lave for børn, siger Tina Jeppesen. 

Hun er projektleder i kulturugens Strik byen smuk, hvor det offentlige rum skal prydes af forskellige strikkerier.

Børn skal se op istedet for ned

Hun kom på idéen med at strikke Pikachu efter en samtale med sin svigerinde om det populære spil Pokémon Go.

- I stedet for at kigge ned i telefonen hele tiden, skal børnene jo også kigge sig omkring engang imellem. Og så tænkte jeg, at jeg jo kunne strikke en figur, som de kunne lede efter.

quote Så tænkte jeg, at jeg jo kunne strikke en figur, som de kunne lede efter.

Tina Jeppesen, Projektleder Strik i byen

Siden søndag har den gule figur hængt forskellige steder i Hvidovre med en pose slikkepinde ved siden af - og ifølge Tina Jeppesen har mange børn haft glæde af skattejagten.

Legeoplægget fra Tina Jeppesen
Legeoplægget fra Tina Jeppesen
Foto: Facebook

Bevidst om risikoen

- Jeg skrev i Facebookgruppen "2650 Hvidovre", at alle var velkomne til at finde den. Så satte jeg den op i træet og flyttede den rundt indtil tirsdag, siger Tina Jeppesen, der dog var bevidst om risikoen for, at nogen kunne nappe Pikachu. 

quote Jeg har sørget for at hente den natten over, for jeg troede ikke helt, at Hvidovre var klar til, at den blev hængende for længe.

Tina Jeppesen, Projektleder Strik i byen

- Jeg har sørget for at hente den natten over, for jeg troede ikke helt, at Hvidovre var klar til, at den blev hængende for længe.

Tina fik ret, for nu er Pikachu væk.

- Da jeg selv kørte forbi tirsdag omkring klokken 13, hang den der stadigvæk. Men lidt senere var der en, der skrev til mig, at den var væk.

Men der er tilsyneladende ikke tale om barnlige narrestreger, for Pikachu er ikke bare blevet væk. Den er blevet bortført.

Kniv for struben og bind for øjnene

I Facebookgruppen har en bruger nemlig delt et billede af den strikkede Pokémonfigur med bind for øjnene og en kniv for struben.

quote Jeg tror ikke den kommer igen

Tina Jeppesen, Projektleder Strik i byen

Pikachu er angiveligt blevet bortført af James fra TeamRocket - Pikachu og Ash's ærkerival i Pokémon-universet. Han kræver en løsesum på 300 likes og 100 delinger før Pikachu frigives.

TV 2 Lorry har torsdag været i kontakt med James Teamrocket - eller personen bag Facebook-profilen. Herfra lyder det blot: 'Vi synes legen skulle tages til næste niveau :-)'.   

Selv tror Tina Jeppesen, Pikachus mor, ikke på frigivelsen.

- Jeg ved ikke, hvem der har taget den overhovedet. Men det er tilsyneladende ikke små børn, for man skulle langt op for at tage den ned, fortæller Tina og tilføjer at slikkepindene stadigvæk lå ved siden af.

Tror ikke på frigivelse - strikker en ny

- Jeg tror ikke, den kommer igen, siger Tina Jeppesen.

Konsekvensen af bortførelsen bliver dog ikke så stor - Tina Jeppsen har nemlig lovet Hvidovre Bibliotek, at hun strikker en ny i ugens løb.

quote Hvad jeg synes om det? Jeg kan ikke lade være med at grine lidt ad det

Tina Jeppesen, Projektleder Strik i byen

- Hvad jeg synes om det? Jeg kan ikke lade være med at grine lidt ad det. Det er da lidt morsomt, at der er nogen, der bruger tid på det her, må jeg indrømme, siger Tina og fortsætter:

- Og så tænker jeg også: Det er lige midt om eftermiddagen ved Hvidovre Bibliotek, og der er masser af mennesker. Det er da lidt vildt.

Om Pikachu kommer tilbage er endnu uvist - men kravet om løsesummen er endnu ikke efterkommet. Opslaget har i skrivende stund kun opnået 130 likes og 28 delinger indtil videre.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik