Ghettoudspil: Overborgmester vil ikke af med almene boliger

Overborgmester i København, Frank Jensen, Soc.Dem, hilser i dag regeringens ghettoudspil velkommen. Han ser dog enkelte huller i udspillet.

Regeringen med statsministeren i spidsen mødtes i dag i Mjølnerparken for at præsentere deres ghettoudspil, der skal være med til at fjerne ghettoer frem mod 2030.

Overborgmester i København, Frank Jensen, sætter pris på de konkrete tiltag, regeringen i dag har præsenteret for at minimere parallelsamfund:

- Jeg synes, det er rigtig godt, at regeringen vil bekæmpe parallelsamfund. Det er godt, at regeringen kommer med et konkret initiativ. Mange af de forslag, der ligger i regeringens planer er også ting, som vi allerede anvender i København, siger han. 

Men samtidig kritiserer overborgmesteren regeringens ambition om at nedbringe antallet af almene familieboliger i ghettoområder:

quote Det er ikke den måde, København skal løse sine udfordringer på.

Frank Jensen, Overborgmester i København

- I Mjølnerparken og Tingbjerg, hvor der kun er almene boliger, vil man bringe de 8.300 mennesker, der bor der, i et meget stort dilemma. Det vil kunne betyde, at der vil komme en social eksport af mennesker, der har det svært. Det er ikke den måde, København skal løse sine udfordringer på.

Teknik- og Miljøborgmesteren kritiserer

Frank Jensen er ikke alene med sin kritik af regeringens udspil.

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, kritiserer i en pressemeddelelse udspillets plan om at tvangsopløse boligforeninger i særligt udsatte områder og planerne om at nedrive og omdanne boligområder fra 2019 til 2026:

quote Vi mangler tusindvis af billige boliger i hovedstaden, og så vil regeringen rive velfungerende lejligheder ned eller ligefrem opløse boligområder og gøre dem private. Det får vi ikke flere betalelige boliger af.

Ninna Hedeager Olsen, Teknik- og Miljøborgmester i København

- Vi mangler tusindvis af billige boliger i hovedstaden, og så vil regeringen rive velfungerende lejligheder ned eller ligefrem opløse boligområder og gøre dem private. Det får vi ikke flere betalelige boliger af, og mennesker stopper ikke med at være fattige, ved at vi river deres boliger ned. Udspillet viser med al tydelighed, at regeringen kun kigger på tal og statistikker i stedet for at tage udgangspunkt i de mennesker, der bor her, siger Ninna Hedeager Olsen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik