Ghettoer bliver fattigere

Der bliver stadig større forskel på, hvad beboerne i ghettoerne og Danmarks øvrige indbyggere har råd til. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Områderne adskiller sig i forvejen fra det omgivende samfund på bl.a. etnisk sammensætning, kriminalsager og politiets arbejdsbetingelser. På seks år er indkomstkløften til borgere i Vollsmose i Odense f.eks. vokset med ca. 15.300 kr., i århusianske Rosenhøj med 22.500 kr. og i Mjølnerparken i København med 19.400 kr, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten

Det viser beregninger, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget på baggrund af nye tal fra Socialministeriet.

I Mjølnerparken svarer årsindkomsten på 131.361 kr. nu kun til 47 pct. af landsgennemsnittet på 278.945 kr. Tidligere var det 50 pct.

I København havner flere ghettobeboere under kommunens egen fattigdomsgrænse på ca. 114.000 kr. I bebyggelser som Tingbjerg og Mjølnerparken er antallet af fattige steget mellem 5 og 11 pct. i perioden fra 1996 og 2008, viser en særkørsel fra kommunens socialforvaltning.

»Når rigtigt mange med sociale problemer stuves sammen, får man større utryghed og øget kriminalitet, og det har en forstærkende effekt,« siger Københavns socialborgmester, Mikkel Warming (EL), som vil tvinge private udlejere til at tage imod ghettobeboere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

stigfrivilligrødekors

playStig giver julehjælp: Rørende at se glædestårerne vælte ud af øjnene på dem

nathalie voral og nino

playNathalie frygter afslag på julehjælp: ”Så skal vi nok leve af pasta de næste par måneder"

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere