Ghetto-strid: Boligselskab kommer formand til undsætning

Boligselskab roser indsatsen i Askerød, som ellers får hård kritik fra Greves borgmester

Bestyrelsen for bebyggelsen Askerød i Greve trækker ikke på samme hammel som det omkringliggende samfund, og derfor skal beboerdemokratiet indskrænkes.

Sådan lød det i et udspil fra Greves borgmester Pernille Beckmann, der endte i strid for åben skærm om sagen med beboernes formand, Jørgen Fahlgren, i en direkte udsendelse på TV 2 Lorry onsdag aften.

Beboerformanden meddelte sig lodret uenig med borgmesteren, og nu får han støtte fra Vinie Hansen, som er bestyrelsesformand i boligselskabet Vridsløselille Andelsboligforening.

Det hører ligesom Askerød-bebyggelsen under BO-VEST, der er et samarbejde mellem boligselskaber på Vestegnen.

- Vejen frem er ikke mindre, men mere beboerdemokrati og mere beboerinddragelse, når problemer i udsatte boligområder skal løses, og det ærgrer mig, at Pernille Beckmann har foreslået at begrænse beboerdemokratiet i udsatte boligområder, der er at finde på den såkaldte ghetto-liste. Greves borgmester ved godt, hvilket enormt arbejde, der har fundet sted i Askerød gennem de senere år,” siger Vinie Hansen.

Lokale kræfter bag succes 

Vinie Hansen fremhæver, at det er lykkedes at løfte Askerød ud af ghettolisten, og at det er sket på baggrund af en stor lokal indsats.

Hvis en bebyggelse skal havne på myndighedernes ghettoliste, så skal den opfylde tre ud af fem kritierier - som f.eks. spænder fra indkomst over andel af straffede til andelen af anden etnisk oprindelse end dansk.

Askerød opfylder i dag kun et enkelt kriterium, men har tidligere været oppe på at opfylde hele fire af de fem kriterier.

- Løsningen på de udfordringer, der er i Askerød, er ikke beboernes skyld eller ansvar, men skyldes bl.a. en fejlslagen integrations- og boligpolitik, som langt hen ad vejen overlader løsningen af samfundsskabte problemer til de udsatte boligområder. Hvor skal beboere boligplaceres, hvis kommunen vil rive flere blokke ned i Askerød? Der mangler allerede nu boliger i Greve til blandt andre flygtninge, siger Vinie Hansen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik