Gerningsmand bag vold mod ældre kvinde sigtet: Meldte sig selv

En ældre kvinde blev tidlig morgen den 23. maj udsat for flere knytnæveslag i hendes kolonihavehus på Amager. Nu har gerningsmanden meldt sig selv.

Klokken 05.30 vågnede en 71-årig kvinde til synet af en person, som var trængt ind i hendes og hendes mands kolonihavehus på Amager.

Kolonihavehuset ligger i Haveforeningen Uganda på Ugandavej i Kastrup.

Ved mødet med den ukendte gerningsmand blev den 71-årige tildelt flere knytnæveslag mod hovedet, hvorefter hun skreg og gjorde modstand.

Herefter flygtede gerningsmanden fra huset, og politiet offentliggjorde senere den 23. maj overvågningsbilleder af den formodede gerningsmand, der havde en påfaldende tatovering på det ene ben i håbet om at politiet hurtigt kunne finde gerningsmanden.

Samtidig var politiet massivt til stede på adressen, hvor de sikrede sig tekniske spor.

Nu, seks dage efter overfaldet, er der afgørende nyt i sagen. Det bekræfter Københavns Politi overfor TV 2 Lorry.

Gerningsmand meldte sig selv

- Faktisk kommer han selv ind, gerningsmanden. Han kommer med en advokat og vil gerne melde sig selv, siger Bjarke Dalsgaard Madsen, der er politikommisær og efterforskningsleder på sagen, der ligger hos Københavns Politi.

quote Han kommer med en advokat og vil gerne melde sig selv.

Bjarke Dalsgaard Madsen, politikommisær og efterforskningsleder, Københavns Politi

Samtidig understreger han, at politiet havde modtaget tips, som i sidste ende ville føre til, at gerningsmanden var blevet fanget. 

- Vi fik en borgerhenvendelse, der drejede sig om, at man havde set ham træne et sted. Det tip var vi ved at opdyrke, og var ganske tæt på at have et navn, men så kom han os i forkøbet, siger Bjarke Dalsgaard Madsen.

Efter afhøring af gerningsmanden står politiet nu med en tilståelse af vold og en efterforskning, der ikke giver grundlag for, at manden ikke fremstilles i grundlovsforhør med det mål at begære varetægtsfængsling. 

- Når vi kun kan sigte for vold, så er der ikke grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør, siger politikommisæren og tilføjer:

- Det handler om hensigten, som han har haft. Er man hjemmerøver eller seksuelt motiveret, så bliver man fremstillet i grundlovsforhør. Men hvis vi ikke kan bevise det, så kan han ikke fremstilles i grundlovsforhør.

Politiet har brugt mange ressourcer i kampen for at finde gerningsmanden - og baggrunden for det har netop været, at man frygtede for mandens hensigt ved røveriet.

- Det er klart, at når nogen bryder ind i et hjem og udsætter nogen for vold, så er hjemmerøveri i tankerne, siger Bjarke Dalsgaard Madsen.

Gerningsmanden er foreløbig sigtet for vold, og politiet efterforsker fortsat sagen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik