Der har natten til onsdag været to brande på Vallerødgade i Rungsted Kyst. Foto: Annie Aurby - TV 2 Lorry

Gerningsmand bag påsatte brande fundet

Nordsjællands politi har her til eftermiddag fået opklaret sagen om nattens brande i Rungsted Kyst. En mindreårig dreng formodes at være gerningsmand.

To brande på helt samme vej vækkede i nat beboerne på Vallerødgade i Rungsted Kyst, men heldigvis kom ingen mennesker til skade.

Vi har fundet frem til en gerningsmand, som jeg kan bekræfte er under den kriminelle lavalder.

Henriette Døsing, Kommunikations- og pressekonsulent, Nordsjællands Politi.

Alligevel har poltiet været på jagt efter en gerningsmand, og i eftermiddags fandt man frem til en person, der formodentligt står bag begge de påsatte brande.

- Vi har fundet frem til en gerningsmand, som jeg kan bekræfte er under den kriminelle lavalder, siger Henriette Døsing, der er kommunikations- og pressekonsulent hos Nordsjællands Politi.

Politiet oplyser, at den unge mand i dag er blevet afhørt som et led i efterforskningen af de to brande. Oplysningerne fra den unge mand, skal nu sammenholdes med politiets tekniske undersøgelser.

Læs også Besynderligt: To brande på samme villavej i nat

Men fra politiets side betragter man allerede sagen som opklaret, og fordi den formodede gerningsmand er under den kriminelle lavalder, er han blevet overgivet til de sociale myndigheder i kommunen.

Nordsjællands Politi ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen.