Georgiere forsynet med »russerpose« i fængsel

Fire asylansøgere fra Sandholmlejren var i går i Retten i Hillerød sigtet for tyveri med en »russerpose«. En rumæner blev efterfølgende løsladt, mens tre georgiere blev varetægtsfængslet i 14 dage ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Retten i Hillerød varetægtsfængslede i går tre asylansøgere i alderen 30-48 år fra Georgien i 14 dage. De er mistænkt for at have begået tyveri af tre skindjakker, to parfumer og en kjole til en værdi af i alt 13.327 kroner. En rumæner på 31 år er stadig sigtet, men blev løsladt efter grundlovsforhøret.
De fire kørte i samme bil mandag eftermiddag, men blev stoppet og anholdt af Nordsjællands Politi klokken 19.29 i Allerød. I bilen var nemlig foruden tøjet og parfumen, der alle havde prismærker på, også en »russerpose«, hvilket vil sige en pose af sølvpapir omviklet tape, som ifølge politianklager Stefan Kobbernagel bruges til at snyde alarmer med i butikker.
Imidlertid kunne ingen af de sigtede forklare, hvordan russerposen var havnet i bilen. De nægter sig alle skyldige, og den 30-årige georgier forklarede i retten, at han havde købt varerne i København.
Det var også der, de samlede rumæneren op.
- Han har formentlig ikke vidst, hvad der lå i bilen, siger Stefan Kobbernagel.
De tre georgiere er tidligere i januar sigtet for tyveri i Nordsjælland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere