»Georg Gearløs« straffet for prøvekørsel

En kreativ 18-årig mekanikerlærling ville prøvekøre sit hjemmelavet køretøj uden for sin bopæl på Gurrevej i Helsingør. Uheldigvis var der en betjent i nærheden, og i går han så indkassere en bøde på 4.000 kroner og seks måneders ubetinget frakendelse af retten til at føre bil, skriver Helsingør Dagblad.

I april sidste år besluttede den da 17-årige mekanikerlærling sig for at afprøve et hjemmelavet køretøj på offentlig vej, nærmere betegnet på Gurrevej ved Tikøb.
I hjemmets garage havde den kreative ungersvend gennem længere tid arbejdet med at flikke et køretøj sammen, som blandt flere andre utraditionelle løsninger bestod af en ATV-motor der var svejset sammen med en sækkevogn, fortæller dommeren i sagen,
En dag mente opfinderen at tiden for en jomfrutur på vejen var oprunden, men skæbnen ville, at der netop på det tidspunkt befandt sig en politibetjent i området, da den unge mand susede forbi med omkring 50 kilometer i timen.
Selv om hans fartøj var køredygtigt, så var det dog alligevel behæftet med mangler, der gjorde det helt og aldeles uegnet til brug på offentlig vej.
Blandt svaghederne i konstruktionen var en detalje som fraværet af bremser og desuden var et af hjulene ved at falde af.
Selv om det blev til en kraftig bøde og til frakendelse af føreretten, så fik mekanikerlærlingen dog lov til at beholde sit køretøj. For der er intet til hinder for, at han afprøver det på privat grund.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik