Gentofte topper: Giver flest støttekroner til idrætten

Gentofte Kommune har i de seneste år prioriteret idrætten i de lokale klubber. Med penge, faciliteter og en målrettet politik. Det giver topplacering på DIFs liste.

I idrætsforeningerne er der masser af fællesskab.

Fællesskaberne og idrætten dyrkes af mange - og også frivillige, der gør en indstas, for at de selv og andre kan dyrke idræt, når de har fri. Men frivilligheden kræver, at kommunen spiller med, så rammerne er gode og kassen ikke er tom.

Den hjælp er ofte lettest at få, når man bor i Gentofte Kommune. Det viser en ny undersøgelse med fokus på det danske idrætsliv, som Danmarks Idrætsforbund står bag.

Her topper Gentofte Kommune på listen over alle danske kommuner. 

Måling på tilfredshed med idrætsfaciliteter

Undersøgelsen ser nærmere på, hvor tilfredse borgerne er med de idrætsmuligheder, som de får tilbudt. Det indbefatter også borgernes meninger om faciliteter og økonomien omkring idrætten, som er rammen for sporten.

Hos Dansk Idrætsforbund kan man godt forstå, hvorfor netop Gentofte har indtaget førstepladsen.

quote Gentofte Kommune har ganske enkelt prioriteret idrætten.

Thomas Bach, næstformand, Dansk Idrætsforbund

- Gentofte Kommune har ganske enkelt prioriteret idrætten. De har lavet en ny idræts - og bevægelsespolitik. De er nu med som "visionskommune" sammen med DIF og DGI. Og i det hele taget, de har gode faciliteter, gode tilskudsordninger, og en idrætspolitik, hvor man ikke bare mener noget. Men hvor man faktisk også gør noget, siger næstformanden hos DIF, Thomas Bach.

Det er anden gang, at Danmarks Idrætsforbund laver sådan en undersøgelse op til et kommunalvalg.

Sidste gang var ved valget for fire år siden.

Undersøgelserne tager udgangspunkt i blandt andet økonomi, frivillighed, faciliteter og om der i kommunen er en specifik idrætspolitik. 

Både borgere og elite nyder godt af støtten

I Gentoftes klubber kan støtten fra kommunen mærkes. Det gælder blandt andet i Gentofte Badmintonklub, hvor Susanne Kauffmann er næstformand.

quote Vi nyder godt af det. Både med hensyn til vores elitespillere og vores breddespillere.

Susanne Kauffmann, næstformand,  Gentofte Badmintonklub

- Vi nyder godt af det. Både med hensyn til vores elitespillere og vores breddespillere.Vi har en morgentræning, hvor vores Team Danmark-elever kan træne. Her går kommunen ind og giver løn til trænerne. Vi har også en ordning med en unge-konsulent, siger Susanne Kauffmann og tilføjer:

- Det betyder, at vi kan køre skolesamarbejde, som har givet en del nye medlemmer. Især i de små årgange. Så vi er glade for, som frivillige, der brænder for klubben, at man får noget hjælp fra kommunen. Det er dejligt.

I Gentofte har den satsningen i de seneste år skabt resultater, hvormed Skive Kommune, som hidtil har haft indtaget førstepladsen, nu er blevet skubbet et trin ned ad rangstigen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik