Gentofte Kommune skal betale lærerne 50.000 for snyd

Tjenestemandsansatte lærere må ikke varetage konfliktramt arbejde, som de har gjort i Gentofte Kommune.

Man bryder reglerne, når man i Gentofte Kommune har sendt de ældste elever hjem og sat de tjenestemandsansatte lærere, der typisk underviser dem, til at føre tilsyn med de yngste elever under lockouten.

Og derfor har Kommunernes Landsforening (KL) torsdag på et møde med repræsentanter fra Lærernes Centralorganisation (LC) besluttet, at kommunen skal betale 50.000 kroner i bøde til LC.

Det fortæller Gordon Ørskov Madsen, der er medlem af LC's Forretningsudvalg, til Ritzau.

Ifølge reglerne må tjenestemandsansatte lærere ikke påtage sig konfliktramt arbejde under lockouten, da det kan underminere konflikten, der i øjeblikket finder sted mellem lærerne, staten og kommunerne om lærernes arbejdstidsregler.

Og derfor er Gordon Ørskov Madsen kun glad for, at man nu har pålagt Gentofte Kommune en bødestraf for at overtræde reglerne.

- Jeg synes i realiteten, at det er fint, at det skal koste noget at omgå reglerne.

- Når man beder lærerne om at blive væk og dermed heller ikke giver dem løn, så er det helt uacceptabelt, at man omgås reglerne på den måde, siger han.

Samtidig påpeger han, at det også er et stort problem for de ældre elever, at deres undervisning er blevet aflyst, når den egentlig godt kan gennemføres under lockouten, fordi deres lærere er tjenestemandsansatte.

I Gentofte Kommune anerkender man, at reglerne er blevet brudt og lover, at det hurtigst muligt bliver bragt i orden.

- Vi anerkender, at der er behov for at justere praksis, fordi fortolkningerne af, hvordan vi må inddrage de tjenestemandsansatte lærere i forbindelse med lockouten, skal fortolkes anderledes, end nogle af vores skoler har gjort.

- Det beklager vi og ændrer praksis fra på mandag, udtaler kommunens skolechef, Hans Andresen, i en pressemeddelelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik