Gentofte-forældre i oprør over 16 nye tosprogede skolebørn

Nye klasselister for kommende 0. klasser på Tjørnegårdsskolen i Gentofte viser, at 24 procent af de nye elever er tosprogede. Forældrene er i oprør.

Når Tjørnegårdsskolen efter sommerferien slår porten op for 70 nye elever i tre forskellige 0. klasser er 24 procent af de nye elever tosprogede. 16 elever alt, heraf fem flygtninge. Og det bekymrer både forældrene og skolebestyrelsen.

- Skolen har ikke erfaring med at håndtere så stor en mængde børn med ikke-vestlig baggrund, siger formanden for Skolebestyrelsen Lars Hylling Axelsson, som selv er far til to børn på skolen.

- Vi har en interesse i at drive en rigtig god skole her, ligesom der skal drives god skole alle steder i kommunen. Vi mener, at det bedste er, at alle skolerne i kommunen skal deles om opgaven med at integrere tosprogede børn i klasserne, siger han. 

Lars Hylling Axelsson om bekymringerne ved antallet af tosprogede elever

Lars Hylling Axelsson forstår ikke kommunens beslutning om at samle så mange tosprogede elever på Tjørnegårdsskolen.

- Der er ikke bevis for, at det at samle så mange på et sted fremmer integrationen. Tværtimod er der mange eksempler på det modsatte, siger han.

I Gentofte Kommune bor der i forvejen 9.500 udlændinge og ifølge borgmester Hans Toft, Kons., er kommunen vant til at håndtere tosprogede børn og voksne. Han opfordrer derfor forældrene til at lægge låg på utrygheden.  

-Vi kender de problematikker, der følger med at være tosproget og det vil vi fortsætte med at håndtere, siger Hans Toft.

Men skolebestyrelsesformand Lars Hylling Axelsson er alligevel bekymret på Tjørnegårdsskolens vegne. Han kalder sammensætningen af kommunens boligmasse for et strukturelt problem. Gentofte kommune har nemlig valgt at placere mange af de flygtninge, som kommer til kommunen i et byggeri, som ligger i nærheden af Tjørnegårdsskolen.

- Når kommunen modtager en flygtningefamilie, så bliver de anvist hertil, og børnene vil derfor automatisk være tilknyttet Tjørnegårdsskolen, siger Lars Hylling Axelsson.  

Hans Toft om tsprogede elever i klasserne - og om fem flygtningebørn, som starter i 0. på Tjørnegårdsskolen efter sommerferien.

Kommunen har tildelt Tjørnegårdsskolen og Bakkegårdsskolen en ekstra pulje penge i et forsøg på at imødekomme de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med antallet af tosprogede elever.

Ifølge borgmesterkontoret vil kommunen efter sommerferien indkalde til dialogmøde om både boligplacereing og skoleplacering af tosprogede familier i kommunen.    

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik