Gentofte-flygtninge skal bo ved det gamle Danmarks Akvarium

Kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune besluttede mandag aften flere midlertidige boligplaceringer af flygtninge, der visiteres til kommunen i 2016 og 2017.

Mandag aften besluttede Gentofte Kommune, hvor de flygtninge, som er visiteret af Udlændingestyrelsen de næste år, skal bo. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunen.

Regeringen og Udlændingestyrelsen ændrede medio december reglerne for kommunernes flygtningekvoter. Samtidig blev kvoterne for, hvor mange flygtninge kommunerne skal modtage fra marts 2016 til marts 2017 opjusteret. 

Det har resulteret i, at Gentofte Kommune modtager 294 flygtninge og ikke 117 som tidligere udmeldt for perioden, hvilket næsten er en tredobling i forhold til i 2015.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at kommunalbestyrelsen besluttede, at flygtningene skal boligplaceres på følgende steder:

  • 50 flygtninge i en uudnyttet hospitalsbygning på Gentofte Hospitals matrikel.
  • 60 flygtninge på Hellerupvej 22-26 (uledsagede unge).
  • 50 flygtninge i bygninger beliggende i tilknytning til det tidligere Danmarks Akvarium.
  • 200 flygtninge i de kommunalt ejede ungdomsboliger beliggende på Ved Ungdomsboligerne, Broholms Allé og Ermelundsvej.
  • 230 flygtninge planlægges boligplaceret på en række øvrige kommunalt ejede bygninger og boliger, i almene boliger som følge af øget anvisningsret og i øvrige midlertidige løsninger.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik