Syv anbefalinger: Skønne steder i Gentofte

I Gentofte kan man opleve charmerende havne, gamle skulpturer og et dyp i bølgen blå. Få syv anbefalinger til skønne ting, du kan opleve i kommunen.

I løbet af sommeren besøger TV 2 Lorry alle kommunerne i vores sendeområde. Vi har fået borgmestrene til at give tre tips til, hvad man kan opleve i netop deres kommune, og så taler vi med borgerne om de spændende seværdigheder i lokalområdet.

I første sommerprogram er vi på besøg i Gentofte, hvor der både er oplevelser for de vandglade og de kulturinteresserede. 

Bellevue Teatret

Få dit kulturelle sind tilfredsstillet med en tur i Bellevue Teatret, som er tegnet af den berømte danske arkitekt Arne Jacobsen. Teatret har ligget i Gentofte siden juni 1936 og byder på ægte sommerstemning. Teatergæsterne kan nemlig blive inviteret en tur i bølgen blå i Bellevue Strandpark, der ligger overfor, lige såvel som taget over teatersalen kan blive skudt til side, så gæsterne sidder under fri himmel.

Se mere her

 

Øregaardsparken

Den fine Øregaardspark er en del af Øregaard Museum, hvor man kan slentre rundt blandt gamle og nye skulpturer. Parken åbnede for offentligheden i 1918 og er et eksempel på en romantisk have, som blev populære i Europa i 1700-tallet. Gennem årene har flere fine og moderne skulpturer fået indpas i parken.

Se mere her

 

Dan Turélls Plads

Dan Turélls Plads blev indviet den 19. marts 2007 på den afdøde danske digters fødselsdag. Dan Turéll voksede op i et arbejderkvarter i Vangede, hvorfra han fik inspiration til ”Vangede billeder” (1975), der blev hans folkelige gennembrud. På Dan Turélls Plads står i dag skulpturen ”Alfabet Turéll Alfabet Turéll”, som er lavet af kunstneren Kenn André Stilling. Den er et mindesmærke for Dan Turéll og hans kærlighed til ord. Skulpturen kan nydes fra en 47 meter lang lysegrøn bænk. Bænken har fået sin længde efter Dan Turélls leveår, da han døde som 47-årig tilbage i 1993.

Se mere her

 

Skovshoved Havn

Skovshoved Havn ligger ud til Øresund. Her er det muligt at få sig en god svømmetur, tage børnene med på legeplads og blive klogere på roning i Skovshoved Roklub.  

Se mere her

 

Svenske Villa i Bernstorffsparken

Den karismatiske gule villa i Bernstorffsparken blev bygget på bestilling af den svenske stat og stod klar på udstilling i 1888, som et eksempel på klassisk svensk træbygningskunst. Sidenhen blev villaen købt af den daværende Dronning Louise, hvor den fungerede som gæstehus. I dag er Svenske Villa en lille kulturperle, hvor man kan nyde en kop kaffe i naturskønne omgivelser.

Se mere her

 

Musikbunkeren

I den lydtætte musikbunker under Bernstorffsparken udfolder 200 unge musikere deres kreative evner i et musikfællesskab. Her bliver lystigt spillet musik på omtrent 1100 kvadratmeter. Tidligere er musikbunkeren anvendt som koldkrigsbunker.

Se mere her

 

Hellerup Havn

Hellerup Havn er et sprudlende sted med masser af mennesker, legeplads og tennisbaner. Her kan du finde en rød ”Lorry anbefaler”-sten, som Henrik Beha, stifter af organisationen Plastic Change, har lagt på Hellerup Havn.

Se mere her

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik