Genialt: Andemad bliver til grisemad

Vandhuller og damme der er ved at gro til i andemad kan støvsuges - og den uønskede plante bruges så som svindefoder

Hvad gør man, når man har et vandhul, der er ved at gro til i andemad? Og hvad gør man, når man har en svineflok, der er sulten. Tjaeh - man kan jo for eksempel støvsuge andemaden op fra vandhullet - og servere den for de begejstrede svin.

Teknologisk Instituts afdeling Agrotech  samarbejder med virksomhederne FMT og Dansk Biogødning om projektet, hvor søer, der er forurenet med andemad på grund af for kraftig næringstilførsel bliver skånsomt renset - en såkaldt skimning af overfladen - og de store mængder andemad kan - viser forsøgene - bruges som foder i svinebesætninger.

Grisene er lykkelige for det proteinrige kosttilskud

De tre aktører demonstrerer ved en lille opvisning i morgen onsdag i Fredensborg, hvordan systemet virker. Teknologisk Institut understreger i en folder om projektet, at andemaden selvfølgelig kun kan bruges, hvis den ikke er forurenet med for eksempel tungmetaller - men derfra skulle der være penge at spare, fordi landmænd med vandhuller på deres jord - eller kommuner, der har gadekær og andre vandhuller - ikke skal bruge så mange penge på regelmæssige oprensninger.

Hvis systemet slår an, så er der altså udsigt til såvel renere vandhuller som gladere grise. Oink!


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik