Genial opfindelse: Tøm mig - jeg er fuld

Amagervirksomhed melder om stor interesse for opfindelse, der gør affaldstømning langt enklere

Danskerne er storproducenter af affald. Husholdninger og virksomheder producerer store mængder skrald, der havner i containere, som skal tømmes regelmæssigt. Det giver en enorm trafik med tunge lastbiler, som for eksempel kører Københavnsområdet tyndt hver morgen på faste ruter. Men ofte er containerne ikke fulde, og hvis ikke der er tale om fordærveligt affald, så kunne man spare køreturen, hvis man kunne vente, til containeren var fyldt.

Og den nød har Amagervirksomheden Wastecontrol nu knækket.  Containere bliver udstyret med en nyudviklet sensor, og den registrerer, når containeren er fyldt. Når det sker, sender sensoren en mail til vognmanden, og så kører chaufføren ud for at hente eller tømme den fyldte container.

-Der er millioner af affaldstømninger hvert år. Det giver en masse trafik, som påvirker miljøet - så alene her i Københavnsområdet er der store perspektiver i det, siger Lars Kruse Ravnsbeck , der er partner i Wastecontrol Aps.

-Vores undersøgelser og tests viser, at man kan reducere antallet af kørsler med mellem 33 og 77 procent - realistisk set med 40 procent i alt. Det er meget, og derfor er interessen for projektet da også stor - også fra udlandet, fortæller Lars Kruse Ravnsbeck.

Wastecontrol har udført forsøg med deres containersensorer flere steder i hovedstadsområdet.

I dag og frem til onsdag afvikles konferencen Smart City i København og Glostrup, hvor Wastecontrol præsenterer deres opfindelse. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik