Win-win-win: Udviklingshæmmede Maria henter lokale agurker

Medarbejdere med et psykisk handicap henter og bringer lokale fødevarer til kantinen på Køge Rådhus. Det er en win-win-win-situation.

- Jeg synes, det er rart. 

quote Vi ser gerne, at kommunens øvrige institutioner og andre kunne koble sig på den her tanke

Borgmester Flemming Christensen

Sådan lyder den kontante udmelding fra Maria Tøndering Frantzen, der er stolt og glad for hendes arbejde ved Køge Rådhus. 

Hun har manglet ilt under fødslen, og lider derfor af indlæringsvanskeligheder, men det forhindrer hende ikke i at hente tomater, agurker, æbler og andre grøntsager ved lokale producenter og køre dem til kantinen på Køge Rådhus. 

- Jeg kommer ud og møder nogle andre mennesker, som jeg jo ikke kommer i kontakt med til hverdag, forklarer hun til TV2 Lorry. 

Maria Tøndering Frantzen er tilknyttet Dagtilbuddet ITC, som er et arbejds- og samværstilbud til borgere med et psykisk handicap, og ordningen med at hente og bringe madvarer er blevet så populær, at Maria ofte får en ekstra hjælper med herfra. 

Hjælpeordningen går på skift, så mange af de udviklingshæmmede får lov at prøve at komme på arbejde, for det kan de sagtens klare, hvis man har en smule tålmodighed, mener Maria.

- Vi kan godt spørge om de samme ting op til flere gange, men som min mor siger. Hvis man ikke spørger, så får man ikke noget at vide, siger hun. 

Maria er glad for, at hun kan vise, at man sagtens både kan have et handicap og passe et vigtigt arbejde, men der er flere fordele ved ordningen, mener Køges borgmester Flemming Christensen (Konvervative). 

- Vi får jo det ud af det, at vi både støtter de lokale producenter, som får en chance for at vise sig, og så får vi friske grønstsager på rådhuset, og giver samtidig et job til dem, der har brug for det, siger han til TV2 Lorry. 

Det er altså en vaskeægte win-win-win. 

- Vi ser gerne, at kommunens øvrige institutioner og andre kunne koble sig på den her tanke, siger han. 

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Hvor meget ordningen koster kommunekassen, mener borgmesteren er irrelevant. 

- Jeg synes ikke, vi skal gøre det op i kroner og øre. Arbejdet skaber meget menneskelig værdi, og de (Maria og andre udviklingshæmmede, red.) får noget at tage sig til, siger borgmesteren. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik