Gemte sig under papkasser: Tyve taget på fersk gerning

Udstyret med en vinkelsliber forsøgte tre yngre indbrudstyve at få adgang til et pengeskab i Herlev. Det gik meget dårligt.

Normalt stikker indbrudstyve af, når politiet kommer. Det er så at sige 'business as usual'. Man kan også tage chancen og prøve at gemme sig i den forretning, man er brudt ind. I så fald er det dog en god idé at gemme sig lidt bedre end at putte sig under en bunke papkasser på lageret og så ellers krydse fingre.

Den strategi virkede i hvert fald ikke for en ung indbrudstyv, der natten til tirsdag brød ind i forretningen Saga Trim på Mileparken 30 i Herlev. Han blev nemlig hurtig fundet af en opmærksom betjent. 

Tyven under papkasserne var dog en fri mand i et par minutter mere end hans to kompaner, der havde forsøgt sig med den mere gængse undvigelsesmanvøre, nemlig at tage benene på nakken, når tyverialarmen begynder at bimle og bamle. De kom ikke længere end til vinduet, før de blevet stoppet af en hundepatrulje, der var i nærheden. 

Tyvene fik dermed ikke brug for de to stjålne biler, der havde transporteret dem til forretningen i Herlev.

De tre indbrudstyve er tirsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør, hvor de er blevet sigtet for indbrud og for at have medbragt en vinkelsliber med henblik på at bryde et pengeskab op.

Politet vurderer, at der kan være flere medgerningsmænd på fri fod, men er optimistiske i forhold til at finde de øvrige indbrudstyve.

Tirsdagens grundlovsforhør blev holdt bag lukkede døre.

- De er indtil videre varetægtsfængslet i syv dage. Det vides endnu ikke, om de tre mænd bliver fundet skyldige eller hvilken straf, de får, hvis de bliver fundet skyldige, men retten mener, at der er begrundet mistanke, siger anklagerfuldmægtig Cecilie Schou Madsen fra Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Det mislykkede indbrudsforsøg i Herlev fandt sted ved 3-tiden natten til tirsdag.