'Gazellerne' springer højt i hovedstadsområdet

Dagbladet Børsen har kåret de virksomheder, der har den største vækst. Vinderen kommer fra Værløse.

Den lille gazelle er blevet symbol på hurtigtvoksende virksomheder. Foto: Judith Betak Ritzau Scanpix

Det ligger godt cementeret i næsten alle virksomheders DNA:

Hvis man skal overleve og ruste sig mod fremtiden - så skal man vokse. For uden vækst er der ingen udvikling - og uden udvikling visner virksomheden bort.

Nu har en virksomhed fra Værløse vist, at den her i 2018 har været den virksomhed, der har haft mest vækst over en fireårig periode.

Hvert år kårer Børsen gazellerne i dansk erhvervsliv - det vil sige virksomheder, der vokser markant. Og det er virksomheden Festina Finance A/S, som i de seneste fire år har haft en samlet vækst i bruttoresultatet på 4750 procent. 

Festina Finance er dermed både vinder i først region Hovedstaden og siden på landsplan. Virksomheden udvikler rådgivningssystemer i forhold til folks økonomiske situation. 

Men Festina Finace er ikke eneste vinder fra Region Hovedstaden. Inden for kategorien fremstilling er det Best-AV Aps (De laver blandt andet forskellige AV-løsninger, samtaleanlæg og teleslynger) , der vinder. Deres vækst var 303,8 procent, når man ser på bruttoresultatet.

Den digitale gazellepris går til firmaet Meebook Aps - de står for et digitalt værktøj, som lærere kan bruge online, når de planlægger deres undervisning. Her var der en vækst på godt 715 procent.

Hvad er en gazelle-virksomhed?

Gazellerne i dansk erhvervsliv er hurtigtvoksende virksomheder, og det er 24. gang, Børsen kårer de hurtigst voksende. 

 

En gazellevirksomhed skal have en særlig evne til at skabe vækst, og minimumskravet er, at virksomheden har været i stand til at fordoble sit bruttoresultat eller son nettoomsætning over de seneste fire år.

 

Kun et sted mellem 0,5 og 1 procent af landets virksomheder har status som gazellevirksomheder. Det gør ikke noget, virksomheden i et enkelt år har haft underskud - hvis summen af de fire år, der arbejdes med, i øvrigt er positiv.

 

Børsen har registreret 2.099 gazellevirksomheder på landsplan. De 724 er fra Region Hovedstaden.

Onsdag eftermiddag blev vinderne - og alle de andre - fejret ved et stort arrangement på Tivoli Hotel & Congress center.

1700 overværede festlighederne, og statsminister Lars Løkke Rasmussen var med for at overrække priser til vinderne.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik