Gav interview om sit byrådskandidatur – og fik sparket

Et avisinterview fik drastiske konsekvenser for Anders Drachmann, der i dag sidder i byrådet i Helsingør. Nu er han strøget af K-listen.

Onsdag stod byrådsmedlem Anders Drachmann, Kons., frem i Frederiksborg Amts Avis og fortalte, at han alligevel genopstiller ved valget til november.

Det skulle han måske ikke have gjort. For allerede samme dag besluttede partiets kandidatudvalg at fjerne ham fra opstillingslisten. Årsag: Han havde brudt en intern aftale om, at kandidaterne først måtte udtale sig torsdag morgen – hvor den konkurrerende avis, Helsingør Dagblad, i øvrigt havde fået historien.

Formanden for Det Konservative Folkeparti i Helsingør, Jesper Haase, blev personligt ganske skuffet over Anders Drachmanns opførsel, og det gjorde sig også gældende for de andre i udvalget, fortæller han til Frederiksborg Amts Avis.

- Deres besked var klar, det var så illoyalt, at vi ikke kunne genopstille ham. Der har jo også været andre sager med ham i den forbindelse, siger han til avisen.

quote Det er nok et tegn på, at man i vælgerforeningens ledelse har svært ved at acceptere min måde at være politiker på

Anders Drachmann, Kons., byrådsmedlem og vraget kandidat, Helsingør

Tager det stille og roligt

Hovedpersonen selv, der fik 469 personlige stemmer ved sidste valg og således kun blev overgået af siddende borgmester Benedikte Kiær og tidligere borgmester Per Tærsbøl, tager situationen ganske stille og roligt.

- Det er nok et tegn på, at man i vælgerforeningens ledelse har svært ved at acceptere min måde at være politiker på, siger Anders Drachmann til avisen og afviser, at han bevidst har brudt en aftale.

Flere gange har Anders Drachmann været på kant med partiets linje - og blev tilbage i 2014 sågar irettesat offentligt af hende i en sag om driften af idrætshallerne i kommunen. 

Han fortsætter året ud i byrådet – og har ingen planer om at skifte parti. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester truede med at forlade S - nu skifter han mening

Stormflod (1)

Ny rapport om kæmpe ø-projekt får lunken modtagelse: "Det er simpelthen dødens pølse"

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere