Foto: TV 2 Lorry

Gartneri hjælper udsatte unge i job

Der er blomstersalg på bo- og uddannelsesstedet Thorshøjgård. Her lærer beboerne at varetage et job.

Spanske margueritter, petuniaer, diverse krydderurter og meget andet grønt. Det er nogle af de ting, der bliver solgt på bo- og uddannelsesstedet Thorshøjgård.

Her bor unge der på den ene eller anden måde er udfordret i forhold til det at tage en uddannelse eller få et job, og alt det grønne der blev solgt i dag er dyrket af stedets beboere.

Læs også Giv dine bøger til et godt formål

Ved at lade de unge arbejde i stedets to drivhuse får de nemlig en form for jobtræning.

- Det giver dem noget selvtillid. Det giver dem en tro på, at de evner og kompetencer, de har og får bygget på her, det er faktisk noget man godt kan bruge. Også andre steder, siger Stinne Hjorth-Andersen der er udviklingsleder på Thorshøjgård.

Arbejde giver selvtillid

Thorshøjgård har både døgntilbud, bofællesskaber og særligt tilrettelagte ungdomsuddannelser. En af dem der har haft stor gavn af jobtræningen er 17-årige Jakob Pedersen. Han har autisme og har arbejdet på Thorshøjgård i tre år.

- Det første år kunne jeg godt lide at sove længe, og jeg havde svært ved at passe tiderne. Og når jeg skulle lave noget, så gad jeg ikke. Men nu er det blevet en vane. Jeg står op, når vækkeuret ringer, og så er jeg klar, siger han.

Læs også Agger: Golf og galla skal samle penge til udsatte Vestegns-børn

Med jobtræningen er det også lykkes Jakob Andersen at få sig en praktikplads i den lokale dagligvarebutik. Det at have et arbejde har nemlig givet ham mod på mere.

- Jeg synes bare, det er dejligt at have et arbejde i det hele taget. For så har jeg det, som om jeg hjælper nogen, siger han til TV 2 Lorry.

Der blev solgt masser af blomster på Thorshøjgård i går lørdag, og ifølge flere af beboerne, var fremmødet det største de hidtil har set.