Ganløse frygter rocker-sommerfest: Politiet tjekker alle gæster

Lørdag aften holder rockerklubben i Ganløse sommerfest til bekymring for områdets beboere.

For nogle måneder siden vendte Satudarah-rockerne tilbage til deres klubhus på Ringbakken i Ganløse.

quote De går rundt i kvarteret i grupper på to og skaber utryghed. Børn og hundeluftere går nu andre veje end forbi rockerklubben.

Anonym borger i Ganløse

Lørdag aften holder de en fest, der ifølge Nordsjællands Politi går under navnet "West Area Sommerfest".

Borgere i området er generelt nervøse for rockernes tilstedeværelse, men især festen vækker bekymring.

- Vi ved jo ikke, hvem der kommer til festen. Hvad hvis der kommer en rivaliserende bande og skyder, siger en anonym borger, som ikke vil have nævnt sit navn af frygt for repressalier.

I november sidste år blev rockerborgen midlertidigt lukket på grund af en voldelig konflikt mellem klubberne Satudarah og Bandidos.

"Ikke noget at være bange for"

Historien om rockerborgen på Ringbakken i Ganløse

  • Satudarah flyttede ind i huset på Ringbakken i september 2016.
  • I november 2017 besluttede politiet at lukke 11 rockerborge på Sjælland - herunder rockerborgen i Ganløse - på grund af en voldelig konflikt mellem Satudarah og Bandidos.
  • Få timer efter lukningen brød en bil, der holdt tæt op ad rockerborgen, i brand.
  • I 2018 vendte Satudarah-rockerne tilbage til rockerborgen i Ganløse.

Nordsjællands Politi fortæller, at man er til stede i Ganløse i eftermiddag og aften. Festen skulle angiveligt begynde klokken 17.00.

- Vi registrere gæsternes personnumre og holder øje med dem i aften. Det gør vi af flere årsager, men en af dem er, at vi holder øje med, hvem der har tilknytning til det miljø, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Henrik Alstrup. 

Han oplyser, at man også tjekker rockernes gæster for eventuelle våben.

Generelt kommer politiet til at være i området omkring rockerborgen, så borgerne vil kunne mærke deres tilstedeværelse.

Er der nogen grund til at være bekymret som privat person i området i aften?

Nej, der er ingen grund til at være bange. Absolut ikke. Vi betragter det som enhver anden fest, som private mennesker holder, men der er dog den kant, at de har tilknytning til bandemiljøet, siger vagtchefen.

Politiet ved ikke, hvor mange gæster der kommer til sommerfesten. 

Politikere kan ikke lukke rockerborgen

Det beroliger dog ikke den borger, som TV 2 Lorry har talt med.

- Det kan de jo sagtens sige. De bor her ikke til dagligt. Rockernes tilstedeværelse er generelt en stressfaktor. De larmer, og de tager ikke hensyn til noget. De går rundt i kvarteret i grupper på to og skaber utryghed. Børn og hundeluftere går nu andre veje end forbi rockerklubben, siger den anonyme borger.

TV 2 Lorry har tidligere besøgt Ganløse, hvor flere anonyme borger udtalte, at de var utrygge.

quote Hvis vi kunne, så ville jeg gerne sørge for at lukke den. Desværre er høj musik eller larm ikke nok til, at vi kan bruge den lovgivning, der er i dag.

Karsten Søndergaard, Venstre, borgmester i Egedal

Dengang udtalte borgmester i Egedal, Karsten Søndergaard, Venstre, at han ønskede at smide dem på porten ved at lave et samlingsstedsforbud på tre måneder, som også Hvidovre og Rødovre kommuner tidligere på året har benyttet sig af mod lokale Bandidos-klubhuse.

Men det har endnu ikke været muligt, da politiet kun er blevet kaldt ud til rockerklubben for hasarderet kørsel og støj.

- Hvis vi kunne, så ville jeg gerne sørge for at lukke den. Desværre er høj musik eller larm ikke nok til, at vi kan bruge den lovgivning, der er i dag. Der skal mere til, siger borgmesteren. 

For at sikre tilstrækkelig dokumentation til at udstede et forbud får Egedal Kommune hver måned et udtræk af politiets døgnrapporter over hændelser på Ringbakken.

Sideløbende fører kommunen også tilsyn med, om bygge- og planloven overholdes på ejendomme, der retmæssigt kun må bruges til erhverv.

DET SIGER BANDEPAKKEN OM ROCKERBORGE

  • En kommune kan nedlægge forbud mod at en ejendom anvendes som samlingssted for rockere eller bander, hvis det medfører "væsentlig ulempe og utryghed for de omkringboende".
     
  • Domstolene kan idømme en person, der er dømt efter bandebestemmelsen, opholdsforbud i den eller de kommuner, hvor forbrydelsen har fundet sted.
Kilde: Justistsministeriet

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik