Gangbro på 32 meter løftet over træer og på plads på station

Det har krævet nøje planlægning op til i dag, hvor en gangbro med en vægt på 14 ton skulle løftes på plads ved Kokkedal Station.

14 ton tung og 32 meter lang. En ny gangbro skulle i dag løftes på plads ved Kokkedal Station.

Gangbroen skulle løftes over træerne ved stationen og ind på plads mellem de to elevatortårne på hver side af skinnerne. Et løft der har krævet nøje planlægning, når det gælder sikkerhed og det underlag, den skal ligge på.

- Det har de arbejdet på i de sidste tre uger, fortæller Kim Westh, byggeleder for Banedanmark.

Broen måtte løftes over i tre sektioner, hvor midterdelen af broen var den største. For selvom det var en stor kran, der skulle gøre det tunge arbejde, så kunne den ikke klare hele broen på en gang. 

Det var et imponerende syn, da broen svævede i luften, og flere forbipasserende stoppede op for at følge med.

Den gamle var slidt

Gangbroen skal erstatte den gamle bro, der var blevet så slidt, at det ikke længere kunne svare sig at renovere den. 

- Så har man besluttet at lave en ny konstruktion af stål og fiberplader, for at have en bedre holdbarhed end på den gamle, siger Kim Westh, byggeleder, Banedanmark.

Efter to forsøg, hvor broen kom lidt skævt fra start, så lykkedes det tredje gang at få løftet rigtigt og lempet broen på plads. Det tog lidt over 30 minutter.  

- Det gik som planlagt med lidt småjusteringer undervejs, som der nok altid vil være ved den slags løft, sagde byggeleder Kim Westh, da broen var ved at være helt på plads. 

Togtrafikken var allerede spærret på grund af sommerens sporarbejde på Kystbanen, så arbejdet generede ikke togtrafikken. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik