Gang i flyttekarrusellen: Her er der solgt flest lejligheder i år

Der er gang i salget i Nordhavn. Hver syvende lejlighedsejer i bydelen er splinterny, viser en ny analyse fra Boliga.dk.

14,2 procent af lejlighederne i én københavnsk bydel har i løbet af de første 10 måneder i 2017 fået nye ejere.

Men selvom det kan synes af mange, skal man nok ikke regne med, at bydelens øvrige beboere kan fortælle ældgamle anekdoter fra gader og stræder.

Det er nemlig i Københavns nyeste bydelsskud på stammen, Nordhavn, at flest hovedstadslejligheder har fået nye ejere i år.

Også i Brønshøj, Valby og Vanløse skal en del over- og underboer vende sig til nye fodtrin. I de tre bydele er det nemlig mellem otte og godt ni procent af de registrerede ejerlejligheder, der er blevet solgt i år.

Mindre udskiftning på broerne

På Amager er der i år solgt 1.110 ejerlejligheder i løbet af årets første ti måneder. På Nørrebro er det 414, og på Østerbro har næsten 800 lejligheder i år skiftet hænder.

Vesterbro, Nordvest, Sydhavnen og det indre Frederiksberg har hver lagt kvadratmeter til mellem 200 og 300 salg. Og dermed er det færre end hver tiende lejlighedsejer, der har købt sig en ny adresse i disse bydele i år.

Den laveste andel af nye fastlæggere er der dog kommet til i den allerinderste del af hovedstaden – København K – hvor der blot er solgt 411 af de i alt 7.488 ejerlejligheder, der er BBR-registreret i bydelen.

Vest for Hovedstaden

I alle landets kommuner er der sammenlagt solgt suverænt flest ejerlejligheder i hovedstaden. Men med over 60.000 BBR-registrerede lejligheder indenfor kommunegrænserne er det ikke det sted i landet, hvor den største andel lejlighedsnøgler har skiftet bundter, skriver Boliga.

Det er derimod i de to hovedstadsforstæder Ballerup og Rødovre, hvor henholdsvis 10 og 9,6 procent af alle ejerlejlighederne har fået nye navne på dørskiltene. Det viser tal fra Boliga for det indeværende år.

Se, hvor mange lejligheder, der har skiftet ejer i din kommune.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik