Gammel industriby skal udvikles for millioner

Halsnæs Kommune modtager et millionbeløb fra Realdania, der er med til at gøre det muligt, at et stort byudviklingsprojekt bliver til virkelighed.

I Halsnæs er der store planer for den gamle industriby Frederiksværk.

I et samarbejde mellem borgere, foreninger og Halsnæs Kommune er der skabt en plan for, hvordan Frederiksværk skal udvikles, og nu har kommunen modtaget 6,3 millioner kroner af Realdania til projektet.

Pengene skal, sammen med en ligeså stor investering fra kommunens side, gå til at udvikle et område, der ligger for enden af gågaden i byen.

 

Der skal både bygges en legeplads, et lille torv i plateauer og en træbro.

- Pengene fra Realdania betyder, at vi nu kan komme i gang med en af de sidste dele af byudviklingsprojektet for Frederiksværk. Forhåbentlig kommer det til at skabe mere sammenhæng i kommunen og få nogle flere mennesker til byen, siger Steffen Jensen (S), borgmester i Halsnæs.

I alt 31 kommuner har i denne omgang ansøgt om støtte fra Realdania, i forbindelse med at foreningen har afsat i alt 73 millioner kroner til at styrke hovedbyerne i Danmarks yder- og landkommuner.

quote Forhåbentlig kommer det til at skabe mere sammenhæng i kommunen og få nogle flere mennesker til byen.

Steffen Jensen (S), borgmester i Halsnæs

Heraf er seks kommuner udvalgt, og en af dem er altså Halsnæs. De andre fem kommuner ligger uden for TV 2 Lorrys sendeområde.

- Vi er rigtig glade for at få nogle fondsmidler, når vi skal lave byudvikling, for det betyder, at vi kan lave nogle større projekter, end hvis kommunen selv skulle sætte alle midlerne til det af, lyder det fra Steffen Jensen.

Efter planen vil arbejdet for enden af gågaden i Frederiksværk gå i gang i løbet af år 2021.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik