00:08

Brian Nielsen fra Østerbro kan ikke vente, til han kan flytte ind på den gamle flyvestation.

Gammel flyvestation får miljørigtige boliger

I dag blev der taget første spadestik til 100 svanemærkede rækkehuse i Sydlejren på den historiske Flyvestation Værløse i Furesø.

Byggeriet af 100 nye boliger i Sydlejren på den gamle Flyvestation Værløse er nu sat i gang. 

Mens boligbyggeriet i lang tid har været i fuld gang på den nordlige del af den gamle flyveplads, er det her første etape i byggeriet på den sydlige del. 

Brian Nielsen fra Østerbro er en af dem, der allerede har købt et af de såkaldte Filmhuse, inden første spadestik blev taget i dag.

- Jeg kommer inde fra byen af, og jeg savner noget plads, og jeg savner et sted, hvor mine børn kan lege, hvor de bare kan komme ud i det fri, så det er derfor, vi har valgt det her super skønne naturområde, fortæller Brian Nielsen.

Læs også Sjælden næsehornsunge er kommet til verden

God ramme for et godt liv

Filmhusene består af i alt 100 to- og tre-plans rækkehuse, der er svanemærkede. Det betyder blandt andet, at de har et meget lavt energiforbrug.

Navnet på boligprojektet er inspireret af naboen på den gamle flyvestation - nemlig Filmstationen, og senere kommer der flere boliger til Sydlejren.

Det er her på den sydlige del af den gamle flyveplads, byggeriet skal til at gå i gang.  Foto: TV 2 Lorry

- Det bliver et boligområde, som ligger midt ude i naturen. Her bliver sjovt at være for børn men også dejligt for de voksne. Det bliver en god ramme for et godt liv, lyder det fra Ole Bondo Christensen, der er socialdemokratisk borgmester i Furesø Kommune. 

Ti af de 100 rækkehuse er allerede solgt, og det forventes at de første beboere flytter ind i efteråret 2018.

- Jeg vil virkelig gerne herud, og når man ser det første spadestik, så kan man godt mærke, at nu må det gerne være nu, afslutter Brian Nielsen.

Læs også Jens købte naturskønt hus: Nu får han 170 naboer