Gamle olietanke truer boligejere

I løbet af i år skal i alt cirka 25.000 aldrende olietanke hos boligejere over hele landet været udskiftet, hvis de ikke skal risikere en stor regning ved olieudslip. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det kan være en god idé at tjekke sin olietank efter, hvis man har et oliefyr stående i sit hus. Miljøstyrelsen vurderer nemlig, at cirka 25.000 olietanke landet over i alt skal kasseres i løbet af i år. Det drejer sig om nedgravede olietanke, der er mere end 40 år gamle, og selv om myndighederne ikke kommer på kontrolbesøg for at tjekke, om det rent faktisk er sket, så kan det være en økonomisk god idé at gøre det. Den almindelige forsikring, som oliebranchen står bag, dækker nemlig ikke, hvis tanken er forældet. Det kan derfor blive rigtigt dyrt, hvis tanken lækker, og man derfor selv skal betale for oprydningsarbejdet med at fjerne den olieforurenede jord.
- Man kan blive forskrækket over udgifterne til det, som jo kan være flere hundrede tusinde kroner, siger Preben Bruun, der er teknisk sagsbehandler i Miljøstyrelsen.
Udskiftningen gælder kun ståltanke på under 6000 liter. Oprindeligt skulle tankene allerede have været udskiftet per 31. marts i år, men for at tage højde for forventede flaskehalsproblemer med installeringen af de nye tanke så er fristen nu udskudt seks måneder. Det kræver dog, at man allerede har lavet en aftale om at få det gjort, hvis forsikringen skal dække, pointerer Peter Hansen, der er administrerende direktør i Dansk Varme Service. Og det er det langt fra alle, der har gjort. Allerød-virksomheden har afdelinger flere steder i landet og er ifølge direktøren en af landets største på markedet, og på den baggrund vurderer han, at der ikke engang er skiftet 50 procent af de tanke, der burde være skiftet.
- Jeg tror, mange tænker, at de lige må se, hvornår de får tid og råd, siger Peter Hansen, der oplyser, at en udskiftning koster fra 12.000 kroner og opefter.
Set i forhold til sandsynligheden for, at ens gamle tank skal lække, kan han godt følge husejernes trang til at udskyde det, men ud fra et økonomisk synspunkt har han svært ved at forstå det.
- På den økonomiske side er det en høj risiko at løbe som privatforbruger. En olieforurening kan typisk koste mellem 300.000 og 400.000 kroner, og der er jo en årsag til , at man laver den slags regler, siger Peter Hansen, der sammenligner det med det jævnlige bilsyn for fejl og mangler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik