Gæster må ikke bruge regnvand i toiletterne

Medarbejderne på Hillerød Rådhus skyller ud i toiletterne med regnvand, men det må gæsterne ikke. De skal bruge det almindelige postevand. Ærgerligt bureaukrati, siger formand for miljø - og teknikudvalg ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Når regnen falder mere almindeligt end weekendens store skybrud over Storkøbenhavn, sparer bl.a. Hillerød Rådhus hvert år hundredvis af kubikmeter vand ved at benytte regnvand fra taget til toiletskyl.

Men kommer man som borger på besøg på rådhuset, bliver man henvist til et toilet, der benytter almindeligt drikkevand. Lovgivningen tillader nemlig ikke, at gæster i offentlige bygninger har adgang til regnvandstoiletter.

Derfor må kommunen heller ikke benytte regnvandet til toiletter i andre offentlige bygninger som plejehjem, skoler og daginstitutioner. Og det ærgrer formanden for Miljø- og Teknikudvalget, Tue Tortzen (Fælleslisten).

- Jeg synes, det er ærgerligt, at bureaukratiet
tager overhånd over for fornuften. De siger, det er fordi, der kan komme fækalier i, for når der er fuglelort på taget, vil der også være bakterier i regnvand. Der er to muligheder for at blive syg: Enten ved at drikke af toilettønden eller vaskemaskinen. Det er skrankepaver, der har lavet den lov, siger han.

Men det er ikke grunden, oplyser kontorchef i Naturstyrelsen Inger Bergmann. Grunden er, at drikkevandet kan komme til at ligge for lang tid i rørene.

- Det bliver let misforstået sådan, at det er toiletterne, man drikker af. Det er det ikke. Formålet er at sikre, at drikkevandet er i orden.

Hvis man bruger regnvandet, kan »flowet« i drikkevandet blive mindre, og det kan betyde, at der er risiko for, at kvaliteten ikke længere er så god ved vandhanen, siger hun.
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik