Gældsramte familier søger hjælp

Mange familier søger råd hos frivillige gældsrådgivere, når de ikke længere kan overskue deres økonomi, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Flere familier har så svært ved at overskue deres økonomiske situation, at de søger hjælp hos en frivillig gældsrådgiver. Det oplever Frivilligcenter Græsted, hvor 12 frivillige gældsrådgivere har haft 39 henvendelser, siden rådgivningen startede op for et halvt år siden.

- Jeg er overrasket over, at så mange har henvendt sig på så kort tid. Der er virkelig brug for rådgivningen, lyder det fra tovholder Mikael Milwertz.

Han peger på, at det primært er familier, der er ramt af konkurs og arbejdsløshed, der kontakter rådgiverne.

Hos sekretariat for Frivilligcentre og selvhjælp Danmark har man kendskab til, at 11 organisationer og foreninger har søgt satspuljemidler fra Social-og Integrationsministeriet til at oprette frivillig gældsrådgivning, blandt andre Forbrugerrådet, Dansk Folkehjælp på Lolland og LO i Hjørring. Og der er ingen tvivl om, at der er behov for disse, vurderer forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen.

- Der er et større behov, der er opstået efter finanskrisen. Der har været flere tvangsauktioner, og flere er ude i ledighed. Desuden er en skilsmisse blevet mere økonomisk kompleks, fordi den bolig, der skal sælges, typisk kun kan sælges med tab. Det giver noget rod, siger hun.

Også familier, der oplever tragedier og sygdom samtidig med, at de har økonomiske problemer, kan have brug for rådgivning.

- Det gør, at der er behov for ro og tid omkring rådgivningen, og det kan være et langt forløb. Den ro er der i en gældsrådgivning, siger hun og peger på, at det er positivt, at folk tør bede om hjælp.

- For det er tit sådan, at når man mister overblikket, er det svært at få øjnene op og vende skuden, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik