Gadesygeplejersker skal hjælpe flere psykisk syge hjemløse

Hjemløse med psykiske lidelser kan nu også snart nemmere få hjælp i Frederiksberg, Dragør og Tårnby.

Et psykiatrisk gadeplansteam, som siden 2013 har hjulpet psykisk syge hjemløse i Københavns Kommune med at komme i behandling, udvides nu til flere kommuner, skriver P4 København.

Det bliver nu lettere for hjemløse med psykiske lidelser som eksempelvis skizofreni eller PTSD at få hjælp til at komme i behandling i hovedstadsområdet. Et psykiatrisk gadeplansteam, som siden 2013 har eksisteret i Københavns Kommune, udvides nu til også at omfatte Frederiksberg, Dragør og Tårnby Kommune.

Det glæder blandt andre Ivan Christensen, som er forstander for Mændenes Hjem på Vesterbro.

- Vi har samarbejdet med det psykiatriske gadeplansteam igennem flere år og har gode erfaringer. Hvert år hjælper gadesygeplejerskerne omkring 30 af vores brugere i psykiatrisk behandling, og det er positivt, for gruppen af psykisk syge hjemløse er typisk rigtig svært at nå, siger han til P4 København.

Afdelingssygeplejerske i Det Psykiatriske Gadeplansteam, Rikke Knudsen, håber, at man med udvidelsen vil nå flere hjemløse, og få dem i behandling, så de kan få et bedre liv.

- Det Psykiatriske Gadeplansteam opsøger de hjemløse i parker, på herberg og væresteder og etablerer kontakt til psykiatrien, så de hjemløse kan blive udredt, diagnosticeret og behandlet, siger Rikke Knudsen til P4 København.

De hjemløse magter nemlig sjældent selv at opsøge psykiatrien, og derfor går mange rundt med ubehandlede psykiske lidelser.

Ifølge Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, befinder halvdelen af Danmarks hjemløse sig i hovedstadsområdet, og det vurderes, at hver anden hjemløs har en psykisk sygdom.

De seneste tal viser, at gadeplansteamet på tre år har hjulpet mindst 271 københavnske hjemløse i psykiatrisk behandling.

I den kommende tid undersøges det, om ordningen bør udvides til endnu flere kommuner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik