Gaderæs i Dragør: Borgere kræver handling

Gaderæs i Dragør skal stoppes, før det går galt. Det mener det lokale byrådsmedlem Kim Dupont, der nu griber til handling for at bremse fartglade billister.

- Gaderæs i Dragør skal stoppes. Vi må hjælpe hinanden her inden det går grueligt galt. 

Sådan er den klare opfordring fra Kim Dupont i et opslag på facebook.  

Det lokale byrådsmedlem for Venstre fortæller, at han for nyligt blev gjort opmærksom på problemer med det, han omtaler som gaderæs i Dragør, og greb derfor til handling. 

I et opslag på Dragørs facebookgruppe, efterlyste Kim Dupont erfaringer fra lokalsamfundet for at undersøge, hvor stort problemet egentlig er. 

- Det er noget, rigtig mange herude har oplevelser med. Der er nogle strækninger i Dragør, der delvist lægger op til at man kører for stærkt, hvilket er til fare for dem, der bor langs vejene, og det skal der gøres noget ved, siger Kim Dupont. 

Derfor har han samlet alle relevante kommentarer fra de bekymrede borgere, og videregivet dem til Københavns Politi, som nu vil se på sagen, fortæller Kim Dupont til TV2 Lorry. 

Vejbump til de særligt udsatte strækninger

Flere af borgerne i kommentarsporet efterlyser forebyggende indsatser, såsom flere vejbump og permanent hastighedsnedsættelse. 

Men forhåbentligt behøver det slet ikke at nå helt dertil, mener Kim Dupont. 

- Debatten her kan ses som en appel til den personlige ansvarlighed for borgerne i Dragør. Og nu er der rejst en lokal bevidsthed om problemet, som jeg håber kan sikre det trygge samfund, vi har her, siger han. 

Ud fra kommentarsporet, er det især på de større veje, naboerne oplever, at bilerne drøner forbi med en hastighed langt over de 60 km/t, der er lovlige. 

Og selvom det lokale byrådsmedlem ikke er meget for at opføre vejbump gennem hele byen, så mener han klart, at der er enkelte steder, der kræver en ekstra indsats. 

- Ekstra udsatte steder som eksempelvis Vestgrønningen, hvor Dragør skole ligger, er strækninger, hvor det ville give god mening, at man fra politisk side kiggede på, om der kunne laves vejbump eller vejchikaner, siger Kim Dupont. 

For borgmester i Dragør, Eik Dahl Bidstrup, er det ikke første gang, han bliver bekendt med problemet. 

- Det er helt sikkert noget, vi er meget opmærksomme på. Vi er udfordret i Dragør, fordi vi har nogle store indfaldsveje til kommunen, hvor vi ved, at der en gang i mellem er biler, der kører for stærkt, siger han. 

Borgmesteren oplyser desuden også, at de i øjeblikket er til debat, hvorvidt man skal nedsætte farten på de særligt udsatte områder. 

- Vi er i løbende dialog med politiet om hvilke tiltag vi kan tage, for at vi som kommune kan skabe mere tryghed i trafikken, siger borgmester Eik Dahl Bidstrup. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik