Gadens piger fryser

En Facebook-efterlysning skal skaffe varme sko og jakker til udenlandske prostituerede, som fryser i det danske vintervejr.

I bare ben og bare fødder i tyndsålede guldballariner går den prostituerede kvinde frem og tilbage på Istedgade i København. Klokken er 9.00 torsdag formiddag, og vante- og hueklædte mennesker iler forbi hende på vej på arbejde.

Reden International har netop sat gang i en Facebook-efterlysning efter brugte vinterstøvler, varme sokker og overtøj, skriver Urban

»Vi uddeler løbende tøj til pigerne, og det bliver revet væk, så vi har altid brug for mere. Især nu, hvor det er koldt,« siger leder af Reden International Vibeke Lenskjold.

Hun er dog ikke sikker på, at københavnerne så vil se de udenlandske prostituerede iført store frakker og solide støvler;

»Det hører jo lidt med til jobbet at være letpåklædt, men de har jo stadig brug for varmt tøj i fritiden. Mange af pigerne har meget større problemer end kulden, og de har opbygget en meget høj smertetærskel, men derfor fryser de jo stadig.«

Det er dog ikke alt tøj, der kan bruges.

»Det må gerne være lidt smart og ungdommeligt. De fleste er jo unge piger, som gerne vil se pæne ud,« fortæller Vibeke Lenskjold.

De udenlandske prostituerede ejer oftest ikke selv meget tøj, og er ikke altid forberedte på det danske klima.

Men også de danske gadekvinder mærker, at nattefrosten har sat ind.

»Vi har nogen, som kommer ind i bare fødder. Vores kvinder har jo ikke et tøjskab eller et hjem, men bærer ofte deres ejendele i en plasticpose,« fortæller Anette Rix leder af Reden, som i modsætning til Reden International henvender sig til danske kvinder.

Det er især fodtøj, der er mangel på.

Kvinderne på gaden er på benene mange timer om dagen.
»Og deres sko er ofte billige, går hurtigt i stykker og bliver drivvåde,« siger Anette Rix til Urban.

Både Reden og Reden International tager derfor gerne imod aflagt, varmt tøj - og især fodtøj.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik